Zoek op term

Percussion Crosses Over part 2: Latin-Party!

za. 24 mei. 2014 (afgelopen)

Percussion Crosses Over part 2: Latin-Party!

In navolging van de succesvolle eerste uitvoering van Percussion Crosses Over in 2012, geeft het Percussion Ensemble Weert in 2014 wederom een spetterend samenwerkingsconcert. Waar zij vorige keer met het gemengd koor The Streetsingers hun krachten bundelden, kiezen zij nu voor een samenwerking met Latin-Popband Balasino uit Weert. Deze samenwerking verzekert een zomerse, latijns-amerikaanse sfeer met veel swingende muziek. Binnen de lichte muziek is Latin een enorm breed genre en het Percussion Ensemble Weert zal u dan ook van diverse verschillende aspecten laten genieten. Niet alleen bekend repertoire van de populaire Latinzangers en Latinzangeressen staat op het programma, maar ook wat minder bekende Latinmuziek en stijlen zullen de revue passeren. Samen met de Latin-Pop band Balasino is deze combinatie een garantie voor een swingende uitvoering!

Percussion Ensemble Weert
Het Percussion Ensemble Weert is ontstaan in 2009 uit de slagwerkgroep van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 uit Weert. Gedurende de jaren hebben de 12 leden van het ensemble een buitengewone staat van dienst opgebouwd in de Limburgse slagwerkwereld. De concoursdeelnames in 1998, 2003 en 2007 waren zeer succesvol met “lof der jury” als resultaat. Op zondag 20 november 2011 heeft de groep, onder leiding van dirigent Etienne Houben, met succes deelgenomen aan het LBT-concours in Venray. Het ensemble kwam uit in de hoogste divisie en behaalde 95,75 punten en werd daarmee Limburgs kampioen en dagwinnaar. 
Maar het Percussion Ensemble Weert scoort niet alleen op concoursen. Ook daarbuiten worden bijzondere concerten verzorgd. Zo namen zij deel aan diverse Promsconcerten en staan zij open voor bijzondere samenwerkingen, waar dit concert een mooi voorbeeld van is. Sinds 2013 staat het ensemble onder leiding van dirigent Harold Vinclair, een bekende naam in de slagwerkwereld.

Balasino
Latin-Popband Balasino is in 2008 ontstaan uit liefde voor de Latinmuziek. Muzikanten van diverse Weerter muziekgezelschappen wilden in hun vrije tijd graag eens iets anders dan de traditionele harmonie- en fanfaremuziek spelen. Een band was snel gevormd en inmiddels bestaat de band al enkele jaren uit 10 personen. Door de jaren heen hebben zij op diverse podia gestaan, van het bekende Bantopa-festival tot het Cult-en-Tumultfestival in Veldhoven. Het genre is net zo breed als de term Latin-Pop: van de ‘populairdere’ Latin van Gloria Estefan en Michael Buble tot de wat meer typische latin van Mink Devil en de New Cool Collective. Hun repertoire is breed, het luisterplezier is groot en bij een optreden van Balasino kunt u gegarandeerd niet stil blijven staan!

VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269