Zoek op term

Presentatie eerste elpee en CD van The Hot Buskers

zo. 26 jan. 2014 (afgelopen)

Hot Buskers presenteren eerste elpee

Op zondag 26 januari presenteren de Hot Buskers hun eerste studio-album "Sweet Street Promenade" in de Bosuil in Weert. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van deze Nederweerter/Weerter band in vervulling. De muziek laat zich het beste typeren als een aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alternative country en folk blues. Playing old music the new way & new music the old way is hun slogan. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel. En dat alles in een akoestische setting met zes muzikanten rondom één microfoon. Dat laatste trouwens alleen maar als versterking echt nodig is. Want het liefste zingen de Hot Buskers onversterkt met gitaren, accordeon, mandoline, contrabas en buskomatic. Met passie voor puurheid. Van de straten van Antwerpen tot de kroegen in Parijs en weer terug naar de Limburgse roots. De Buskers moesten dan ook even wennen aan het idee om de kille studiosfeer te verkiezen boven het live spelen in de kroegen en op straat. Uiteindelijk hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en zijn ze een jaar geleden met hun eerste opnames gestart. De bedoeling was om in maart 2013 een demo CD met enkele nummers klaar te hebben. Nu is er dan - ruim een jaar later - een heuse langspeelplaat! De band is er maar wat trots op dat ze "Sweet Street Promenade" binnenkort aan het publiek kan presenteren. Maar liefst 2 x 6 liedjes geperst op ouderwetse vinyl. Mensen die geen platenspeler meer hebben hoeven zich trouwens niet ongerust te maken, het album is ook te verkrijgen op CD of als LP-CD package.

VerbergenInformatie
vanaf 14.30 uur
gratis
VerbergenThe Hot Buskers
Muziekcentrum De Bosuil
The Hot Buskers
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269