Zoek op term

Seniorenwandeling door IVN

wo. 9 okt. 2013 (afgelopen)

Seniorenwandeling door IVN

Het IVN Weert e.o. organiseert een seniorenwandeling in de IJzeren Man.

De deelname is gratis en staat open voor iedereen maar het is een seniorenwandeling dus afstand, tempo en duur, maximaal 2 uur, zijn afgestemd op de wat oudere deelnemer.

Het is herfst geworden en dat is bij uitstek het jaargetijde om paddenstoelen te vinden. Er zijn in Nederland ongeveer 3500 verschillende soorten paddenstoelen groter dan 1 mm. Daarvan hebben we er ongeveer al 400 in de IJzeren Man gevonden. Het moet dus gek lopen als we deze wandeling daar niet een aantal van zullen zien zoals franjehoeden, melkzwammen en amanieten.

Daarnaast is de herfst ook het seizoen dat de bladeren gaan verkleuren en allerlei vruchten rijp gaan worden. Het is een uiterst kleurrijk jaargetijde dus het belooft een mooie wandeling te worden.

Dit is de vierde in een serie van vier seniorenwandelingen die het IVN dit jaar organiseert. In de winter, de lente, de zomer en de herfst.

Zou u wat meer willen weten over paddenstoelen? Het IVN organiseert dit najaar een introductiecursus paddenstoelen. Deze cursus beslaat twee dinsdagavonden,  22 en 29 oktober en een zaterdag morgen of middag op 2 november. De kosten zijn voor IVN leden €10,- en voor niet-leden €15,-. Inschrijven kan via de website van IVN Weert of via inschrijfformulieren bij de balie van het NMC. Er is ruimte voor 20 deelnemers!

De deelname aan de wandeling is gratis

VerbergenInformatie
14.00-16.00 uur
gratis
VerbergenIVN
Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
IVN
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0495-524893