Zoek op term

Stadsverlichting: Gratis Meditatie Avond

vr. 2 mei. 2014 (afgelopen)

Levendig & Vrij

Stadverlichting.nu heeft een initiatief opgezet om een landelijk netwerk op te richten van woonkamers die ter beschikking worden gesteld om in stilte bij elkaar te zijn. Onze woonkamer doet daar aan mee. Echter doen we niet alleen meditatie, maar is er daarna ook ruimte om vanuit ons hart bij elkaar te zijn en te delen wat er om dit moment in ons leven speelt. Misschien wil je graag iets delen omdat je het even wat moeilijk hebt of juist omdat je iets heel moois wilt delen of een luisterend oor wil zijn voor een ander. Alles is welkom. Deze avonden zijn geheel gratis bij te wonen. Op elke 1e vrijdag van de maand van 19:30 tot 21.00 uur, is een warme woonkamer of praktijkzolder, een kopje thee, misschien wat kaarsje en muziek de setting om samen te zijn. Om weer thuis te komen, bij jezelf en bij elkaar. Eerst in stilte, daarna delend met elkaar. De avond begint met een innerlijke lichaams meditatie afkomstig van het Centrum Zijnsorientatie. Dit is een variant op de bodyscan zoals die bij mindfulness wordt toegepast. De meditatie zal tussen de 30 en 45 minuten duren. Na de meditatie is er een deelcirkel waarin iedereen een aantal minuten de tijd krijgt om te delen wat er gedeeld wilt worden. Er wordt tijdens de deelcirkel in principe geen feedback gegeven door de andere deelnemers. Dit kan een heel krachtig proces zijn, en we vermoeden dat er heel veel mensen zijn die hier bij gebaat zullen zijn. Om eindelijk eens woorden te geven aan iets wat eigenlijk heel graag gehoord wilt worden. Bovendien is het helend om dat te doen in een accepterende, onvoorwaardelijk luisterende, liefdevolle omgeving! We laten ons verassen hoe de avond er verder uit zal zien na de deelcirkel. Voel je vrij om jouw passie of creativiteit eventueel in te brengen. We kunnen van te voren niet garanderen dat we overal aan toe komen. Maar deze avonden maken we in ieder geval samen! We hopen je er een keer te treffen! Lees hier meer over het project stadsverlichting. Gang van zaken Als je mee wilt doen, stuur dan even een mailtje waarin je laat weten wanneer je mee wilt doen. De data waarop er stadsverlichting avonden zijn vind je hier. Als je één keer hebt meegedaan krijg in de dagen voor de betreffende avond een memo. Graag vernemen we dan als je wel of niet komt. Vanaf 19:15 uur staat er een kopje thee en misschien zelfs iets lekkers :-) op je te wachten. Probeer op tijd te zijn om niet de meditatie te verstoren.

VerbergenInformatie
vanaf 19.15 uur
gratis
VerbergenLevendig & Vrij
Jay Quasters
Levendig & Vrij
Voorstestraat 110
6004 CE Weert
Nederland
06-24571564