Zoek op term

Succesvolle eerste Weerterland prijs 2014

vr. 10 okt. 2014 (afgelopen)

Succesvolle eerste Weerterland prijs 2014

In een tot de nok toe gevuld Munttheater werd op vrijdagavond 10 oktober onder luid applaus de Weerterlandprijs voor beste ondernemer uitgereikt. Hiermee heeft Weert in het jubileumjaar waarin de stad 600 jaar marktrecht viert ook haar ondernemersverkiezing.

Een prijs die tweejaarlijks georganiseerd gaat worden om het lokale ondernemerschap een boost te geven. “Want er zijn zoveel mooie ondernemers, waar we trots op kunnen zijn”, aldus burgemeester Jos Heijmans.

Gastheer Arnold Vanderleyde
Arnold Vanderleyde, drievoudig Europees bokskampioen was gastheer van de feestelijke avond. Na een stijlvol ontvangst en een zinnenprikkelend diner werden de aanwezigen getrakteerd op tal van muzikale optredens, waaronder een Johnny Hoes Medley en live gezongen liedjes uit de succesvolle musical ‘Rogstaekers De Legende’.

Ondernemers 100 jaar en ouder
Ook was er deze avond aandacht voor in Weert gevestigde bedrijven die in 2014 honderd jaar of langer bestaan. Het ging om zo’n 20 ondernemers. De oudste was Adriaens Molenbouw opgericht in 1722, gevolgd door Joss Poel uit 1772, Roto Smeets uit 1867 en Hupperetz Apotheken uit 1898. Voor de organisatie van de Weerterlandprijs genoeg reden om alle deze meer dan een eeuw oude ondernemers  in het zonnetje te zetten.

Weertdegekste - Productprijs
Gastheer Arnold Vanderleyde nam het publiek mee naar het onbetwiste hoogtepunt van de avond, de uitreiking van de drie categorieën van de Weerterlandprijs. De spanning was voelbaar in de zaal. Maar liefst 29 producten deden mee in de race om het meest favoriete Weerter product. Het publiek stemde massaal. Duizenden stemmen bepaalden uiteindelijk  de drie genomineerde producten; De Fold Me Vaas, WTV Magazine en Weertdegekste.nl kregen de meeste stemmen. Het publiek in het Munttheater bepaalde uiteindelijk dat de eer ging naar Weertdegekste.  Reactie Sjoerd van Hoof: “We weten niet wat ons overkomt, kippenvel!” 

Cultureel Lint - Rabobank Verbindingsprijs
Cultureel Lint mag zich komende twee jaren de winnaar van de Rabobank Verbindingsprijs noemen. Het cultureel lint is een prachtig voorbeeld van samenwerking waarin het geheel meer is dan de som der delen. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen het Munttheater, Rick, Muziekcentrum de Bosuil en Bibliocenter. Vier jaar geleden sloegen ze de handen ineen. Het doel: een gezamenlijke opening organiseren van het nieuwe, culturele seizoen in Weert. Door de krachten te bundelen, maken ze cultuur in Weert voor een breed publiek zichtbaar en toegankelijk.

Geitenmelkerij van Summeren - Ondernemersprijs
Alle drie de genomineerde bedrijven verdienen een podium. Het was daarom voor de jury geen gemakkelijke opgave om te bepalen wie er uiteindelijk met de titel vandoor mag. Doorslaggevend in de keuze was het bijzondere ondernemerschap van de eigenaren: nuchter, met passie en het continu blijven najagen van marktkansen. Ook neemt dit bedrijf op bijzondere wijze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Toekomst Weerterlandprijs
De Weerterlandprijs is een initiatief van MKB Weerterland in samenwerking met de gemeente Weert, de Rotary Weert Land van Horne en een breed gedragen organisatiecomité. Het is de ambitie van de organisatie om de prijzen elke twee jaar uit te reiken. Volgende editie worden ook de Nederweerter producten en ondernemers meegenomen. 

VerbergenWeerterland prijs
Weerterland prijs
postbus 101
6000 AC Weert
Nederland