Zoek op term

Tentoonstelling Jan Croonen St. Annamolen Keent

wo. 9 sep. 2015 (afgelopen)

Tentoonstelling Jan Croonen St. Annamolen Keent

Tijdens Open Monumenten Dag organiseert de Molenstichting Weerterland ( MSW) ieder jaar passende activiteiten. Dit jaar is op 13 september het thema Kunst & Ambacht. Het bestuur van de MSW heeft een actief lid en tevens kunstschilder in zijn gelederen in de persoon van Jan Croonen. De conclusie was snel getrokken en er werd een kleine maar interessante tentoonstelling samengesteld die getoond wordt op de meel- en steenzolder van de Sint Anna molen in Keent. De tentoonstelling is te bezichtigen op zondag 6 september (Landdagdraaien op de Annamolen Keent) en zondag 13 september (Open Monumentendag). Beide zondagen van 11.00 tot 17.00 uur. Verder is de tentoonstelling op woensdag 9 september van 14.00 tot 16.30 uur geopend. Vanaf 1992 heeft Jan Croonen (1946) bij het Rick (Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie) te Weert in hoofdzaak de cursus beeldend tekenen en schilderen gevolgd onder leiding van de docenten Emy Breedveld en Yvonne Schroeten. Vanaf 1994 heeft Jan verder vele jaren met plezier onder leiding van Renier Vaessen en Yvonne Schroeten aan de werkweken tekenen en schilderen in het Zuid Franse plaatsje Boisson deelgenomen; resultaten hiervan zijn tijdens de expositie te zien. Hij heeft momenteel een overvloed aan tijd en gebruikt deze graag om tijdens zijn wandel- en fietstochten in het land pakkende onderwerpen in vlugge schetsen te vangen om deze later zo mogelijk ook in andere technieken uit te werken. Hij maakt hierbij gebruik van potlood, pastel- en contékrijt, ecoline-inkt, aquarel- of acrylverf.

VerbergenInformatie
14.00-16.30 uur
Gratis
VerbergenMolenstichting Weerterland
St. Annamolen Keent
Molenstichting Weerterland
Keenterstraat 1
6006 PW Weert
Nederland