Zoek op term

Tentoonstelling Kerststallen uit de hele wereld

za. 14 dec. 2013 tot zo. 12 jan. 2014 (afgelopen)

Tentoonstelling Kerststallen uit de hele wereld

In het Jacob van Horne museum staat een verzameling kerststallen uit de eigen collectie. Deze collectie bevat de oudste kerststal van Noordwest-Europa. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 12 januari 2014.

Verhalen rond de collectie: Op Eerste Kerstdag, 25 december, heet de conservator van het museum u van harte welkom. Hij vertelt u dan graag over de bijzondere kerstverzameling van het museum, het ontstaan van de kerststal en de rol die de heilige Franciscus van Assisi daarin heeft gespeeld. Ook andere vragen over de rijke collectie van het museum beantwoordt hij graag. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van een kop koffie of thee met een kerstversnapering. Voor de kinderen staat een glas fris klaar.

Extra korting met Weerterlandpas: Heeft u een Weerterlandpas? Kom op Eerste of Tweede Kerstdag dan met de pas naar het museum. Niet alleen betaalt u minder entree, twee euro in plaats van vier euro. U kunt op deze dagen ook introducés meenemen. Zij krijgen dan dezelfde korting als u. Deze actie geldt voor maximaal vijf introducés per Weerterlandpas. Kinderen en jongeren tot 18 jaar en houders van de Museumkaart krijgen gratis toegang.

Openingstijden musea: Gemeentemuseum Jacob van Horne is open op dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag is het Jacob van Horne museum ook geopend. Op Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Gemeentemuseum de Tiendschuur is open van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Tweede Kerstdag is de Tiendschuur geopend. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de Tiendschuur gesloten. In de Tiendschuur kunt u de tentoonstelling 50 jaar fotografie van Jo Brunenberg bezoeken. De toegang tot de Tiendschuur is gratis.

VerbergenInformatie
14.00-17.00 uur
Entree is €4,00, Weerterlandpas €2,00, museumjaarkaart gratis, kinderen en jongeren t/m 18 jaar gratis
VerbergenGemeentemuseum Jacob van Horne
Gemeentemuseum Jacob van Horne
Markt 7
6001 EJ Weert
Nederland
0495-531920