Zoek op term

Tentoonstelling Weerter Schooljeugd Project Tweede Wereldoorlog

wo. 28 aug. 2013 tot za. 21 sep. 2013 (afgelopen)

Tentoonstelling Weerter Schooljeugd Project Tweede Wereldoorlog

Op woensdag 28 augustus wordt de tentoonstelling van de werkstukken van de Weerter schooljeugd door wethouder Harrie Coolen geopend. Bovendien zullen er een aantal kinderen aanwezig zijn die hun werkstuk zullen ...toelichten.
Deze opening is om 15.00 uur in de jeugdafdeling van de bibliotheek.

Zoals u wellicht weet, wordt er in het kader van het scholenproject aan scholen gevraagd in de groepen 7 aandacht te schenken aan de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding, de herdenking en (wat zo belangrijk is) het blijven werken aan de vrede.
Er zijn scholen die dat in een thema aanbieden, andere scholen hebben een lessencyclus die gepresenteerd wordt in de geschiedenisles en een derde groep scholen heeft gedurende het jaar een aantal momenten waarop deze materie aan de orde komt. Aan het eind van dit project vraagt de leerkracht aan alle kinderen hun idee van oorlog, vrijheid en vrede tot uiting te brengen. Dat kan door het maken van een gedicht of verhaal, zelfs een knutselwerkstuk, een tekening of schilderij kan een mooie evaluatie zijn.
Gevraagd wordt aan elke school per groep twee kinderen te selecteren die mee mogen gaan met het scholenproject. De leerkracht bepaalt dat aan de hand van de gemaakte werkstukken.
De estafette is blij dat de werkstukken tentoongesteld kunnen worden in de jeugdbibliotheek. Marianne Grosveld(werkzaam bij de jeugdbibliotheek), Jan Brusselers en Mien Theunissen zorgen ervoor dat de tentoonstelling wordt ingericht. Dat is trouwens een hele klus als je weet dat er 12 scholen meedoen.
U kunt de tentoonstelling tot en met 22 september, tijdens openingsuren, bekijken.
Belangstellenden worden uitgenodigd bij deze opening (28 augustus, 15.00 uur) aanwezig te zijn.

Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van de fakkelestafette. Aanmelden kan via de site: http://www.fakkelestafette-weert.nl/aanmelden_nieuwsbrief.html

Entree is gratis

VerbergenInformatie
openingstijden bibliotheek: di 11-20, wo 11-17, do 11-20, vr 11-17, za 11-16
gratis
VerbergenBibliocenter Weert
Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
088-2432000