Zoek op term

Thema-avond ALTIJD ONLINE! voor ouders

di. 5 mrt. 2013 (afgelopen)

Thema-avond ALTIJD ONLINE! voor ouders

Tieners brengen vele uren achter de computer door. Internet biedt niet alleen eindeloos veel vermaak, het is ook hun lijntje naar de buitenwereld. Daarbij gaat het vooral om contact met vrienden en bekenden, maar ook met vreemden. Zo vergroten ze hun sociale vaardigheden, ze leren samenwerken op afstand. Maar er is ook de andere kant: gewelddadige filmpjes, heftige porno, ongewenste intimiteiten, cyberpesten, webcamseks, aanzetten tot racisme of zelfmoord, waar tieners in worden meegezogen.

Op 5 maart geeft Justine Pardoen, specialist mediaopvoeding en bekend van boeken en internetsites voor ouders, een korte, prikkelende inleiding in de mediawereld van onze kinderen, om daarna de vloer te geven aan twee acteurs. Zij brengen een aantal spannende scènes van een normaal gezinsleven in beeld, met herkenbare opvoeddilemma’s rond het gebruik van sociale media.
Kortom, het centrum voor jeugd en gezin biedt je een avond om even stil te staan bij wat jij vindt en wil voor je kind als het gaat om (sociale) media. Zin in een ontspannen maar toch zeer nuttige avond? Kom dan ook op 5 maart, en laat je vermaken, informeren en aan het denken zetten, om aan het eind naar huis te gaan met allerlei nieuwe tips en frisse ideeën voor thuis.

Aanmelden gewenst op www.hetcjg.nl
Dinsdag 5 maart. Het Kwadrant, Thornstraat 7 in Weert
Aanvang: 19.30 uur

VerbergenInformatie
VerbergenCentrum voor Jeugd en Gezin
Het Kwadrant
Centrum voor Jeugd en Gezin
Thornstraat 7
6004 JP Weert
Nederland