Zoek op term

Themamiddag voedsel

zo. 16 mrt. 2014 (afgelopen)

Themamiddag voedsel

Een middag voor jong en oud over voedsel. Voor een gemiddelde warme maaltijd in de VS is 3000 km transport nodig. Cijfers van Nederland zijn niet bekend, maar ook dat moet aanzienlijk zijn. Dat moet natuurlijk duurzamer. En dan hebben we het over nog maar één duurzaamheidsaspect. Hoeveel water kost een biefstuk; hoeveel plastic verpakkingsmateriaal levert een maaltijd op. Zo kun je vele vragen stellen. Maar dat betekent ook dat wij allemaal makkelijk een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere maaltijd en dus wereld. Daar gaat deze middag over. Maar je kunt vooral ook aan het werk. Wat kunt u deze middag al zo doen? Er is een tentoonstelling over voedsel. Voedsel wereldwijd, maar met de nadruk op z.o. Azië. U kunt een pesto bereiden uit wilde planten die in onze tuin te vinden zijn. U kunt uw smaakpapillen testen, een voedselpiramide bouwen en kijken bij verschillende informatiestands. Kortom een programma over een van de belangrijkste dingen in ons leven: eten. Onze innigste relatie met de natuur. Tijden: 13.00-17.00 uur (de pesto-workshop is tussen 13.00 en 16.00 uur). Inlichtingen: Ad Havermans, tel. 0495-533271.

VerbergenInformatie
13.00-16.00 uur
gratis
VerbergenIVN Weert e.o., contactpersoon: Ad Havermans
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
IVN Weert e.o., contactpersoon: Ad Havermans
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0495-533271