Zoek op term

Tribute to Fatal Flowers + Sweet Gigs

za. 21 jun. 2014 (afgelopen)

Tribute to Fatal Flowers + Sweet Gigs

Tribute to Fatal Flowers
Een project door vijf Brabantse liefhebbers en ervaren rockmuzikanten is een eerbetoon aan The Fatal Flowers, de in vergetelheid geraakte Amsterdamse rockband uit de tweede helft van de jaren '80: een vuige gitaarrockkende, riffgebaseerde smokin' machine die liedjes tot op unieke hoogten stuwt, 'Die Beatkapelle' zoals de Duitsers het destijds noemden. 
Met name in de jongerencentra in die jaren een zeer graag geziene band die bij heel wat 40-50'ers een muzikaal vlammetje zal doen aanwakkeren! Denk zeker ook aan hun memorabele optreden op Parkpop, de Edison die ze kregen voor hun hit "Younger Days", de opening op Pinkpop en een tv show voor WDR in Keulen.
Herbeleef die mooie tijden waarin muziek met een rauw randje nog een duidelijke statement was! De producties met Mick Ronson (ook David Bowie en wijlen Lou Reed) kan iedereen weer eens oprakelen! Dit project begint en eindigt in 2014: tussen april en november zullen ongeveer 15 shows worden gegeven. Dit moet iedere FF-enthousiasteling zeker meemaken. 

Sweet Gigs; a tribute to Sweet d'Buster
Echte muziekliefhebbers zijn het er veelal over eens: één van de beste bands die ons land ooit gekend heeft is Sweet d’Buster. De vijfmansformatie rond zanger/saxofonist Bertus Borgers stond garant voor een (h)eerlijke mix van rock, funk, pop en soul. De weergaloze baspartijen van Herman Deinum, de innovatieve drumpatronen van Hans Lafaille, de geraffineerde toetsen van Robert-Jan Stips en de veelzijdige gitaarklanken van Paul Smeenk zorgden voor een wonderlijke combinatie van uiteenlopende muziekstijlen.
Sweet Gigs laat de unieke sound van Sweet d’Buster herleven: nostalgisch genieten van tracks als Manja, Still believe, Smash the mirror en Hard stone jungle. De zeer ervaren band speelt regelmatig in muziekcafe’s en op de grotere podia. Zij waren ook al te zien als support act van The Wild Romance, Snowy White en Pat Travers.

VerbergenInformatie
€ 5,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269