Zoek op term

Urnenveldwandeling o.l.v. een gids

zo. 18 mei. 2014 (afgelopen)

Urnenveldwandeling o.l.v. een gids

Op de Boshoverheide, een onderdeel van het prachtige natuurgebied “De Weerter- en Budelerbergen” van ongeveer 912 ha. ligt het grootste urnenveld van West-Europa. Een urnenveld is een groep kleine grafheuvels die dicht bij elkaar liggen. Per grafheuvel werden de resten van één persoon bijgezet. De grafheuvels zijn gebouwd in de late Bronstijd (1200 -700 voor Chr.) en de IJzertijd (800 – 50 voor Chr.) Tussen 1983 en 1988 is het urnenveld nader onderzocht door de Amsterdamse hoogleraar Bloemers en na dit onderzoek zijn een aantal grafheuvels gerestaureerd. In dit gebied is een mooie (rolstoelvriendelijke) wandeling uitgezet die u langs de verschillende grafheuvels voert. Naast de nodige informatie over het urnenveld vertelt de gids u ook over het ontstaan van het bungalowpark `De Weerterbergen`, de geschiedenis van de IJzeren Rijn, het ontstaan van Dorplein en het nabijgelegen industrieterrein. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur.

Verzamelen bij het parkeerterrein van de Urnenvelden, naast de spoorlijn ter hoogte van vakantiepark de Weerterbergen

VerbergenInformatie
14.00-15.30 uur
€2,00 p.p.
VerbergenStichting Stadsgidsen Weert
Urnenveld Boshoverheide
Stichting Stadsgidsen Weert
Trancheeweg
6002 ST Weert
Nederland
06-13761344