Zoek op term

Walk&Talk - de koffiepauze voor werkzoekenden

wo. 18 jun. 2014 (afgelopen)

Walk&Talk - de koffiepauze voor werkzoekenden

Sinds Bibliocenter begin dit jaar het initiatief heeft genomen voor de Walk&Talk – dé koffiepauze voor werkzoekenden – wordt het steeds drukker bij deze gratis maandelijkse netwerkbijeenkomsten naar het concept van De Levende Sollicitatiegids, Debbie Heijne. Gemiddeld zijn er meer dan vijftig bezoekers en de waardering is ruim 7,5. De werkzoekenden die de bijeenkomsten in Weert tot nu toe bezochten vinden het een ‘geweldig initiatief’. De Walk&Talk vindt elke derde woensdag van de maand plaats bij de bibliotheek Weert. De eerstvolgende bijeenkomst is 18 juni van 9.30 tot 11.30 uur op het adres Wilhelminasingel 250 in Weert. Werken in België Ton van Tilburg werkt bij het Bureau voor Belgische Zaken, een onderdeel van de SVB, de sociale verzekeringsbank, in Breda. Hij geeft op 18 juni een korte inleiding over de sociale zekerheid als je in België gaat werken of ondernemen. Ook in België liggen de banen niet voor het oprapen, maar wellicht is er meer mogelijk dan je denkt. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Bij de Walk&Talk is telkens iemand te gast die zijn ervaringen deelt over een succes dat hij heeft geboekt in zijn zoektocht naar werk. De deelnemers dragen suggesties aan voor onderwerpen van volgende bijeenkomsten. Wat vooral telt, is de ongedwongen en informele sfeer in de bibliotheek Weert. Daardoor ga je met elkaar in gesprek, je wisselt verhalen uit, leert van elkaars ervaringen. Je krijgt praktische tips en praat samen met anderen over thema’s die betrekking hebben op werk. En – wat heel belangrijk is – je merkt dat je niet in je eentje op een eiland zit. Daarnaast Bij Bibliocenter zijn bijeenkomsten om je kennis over digitale zaken op te vijzelen. Wekelijks is er op donderdagochtend een gratis Digitaal Café van 10 tot 11.30 uur. Op 12 juni over ‘smartphones’, 19 juni over ‘tablets’ in het Digitaal Café van 10 tot 11.30 uur. Daarnaast zijn er mini-workshops om je positie als werkzoekende op de arbeidsmarkt te versterken. 24 juni mini-workshop over LinkedIn. Deelname mini-workshop € 15,- voor bibliotheekleden € 20,- voor niet-leden. Het Digitaal Café is gratis. Informatie en aanmelden via de agenda op de website www.bibliocenter.nl Bureau voor Belgische Zaken http://www.svb.nl/int/nl/bbz/index.jsp

VerbergenInformatie
09.30-11.30 uur
gratis
VerbergenBibliocenter
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
088-2432000