Zoek op term

Wilde Buitendag-Vette Vogels

zo. 13 jan. 2013 (afgelopen)

Wilde Buitendag-Vette Vogels

Wilde Buitendag – Vette Vogels

Vette vogelmiddag voor de jeugd in NMC De IJzeren Man te Weert

Als vogel moet je in de winter maar zien hoe je aan je eten komt. Gelukkig zijn er veel kinderen, die de vogels daarbij willen helpen. Wil jij ook weten wat je voor de vogels kan doen?

Kom dan op zondag 13 januari naar het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 te Weert. Wel even aanmelden. Dat kan via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda. Je kunt starten tussen 12.30 en 15.00 uur. Onder begeleiding van vrijwilligers leer je dan de lekkerste vogelsnacks te maken, zoals vetbollen en pindasnoeren. Wil je op een leuke manier meer te weten komen over vogels, doe dan mee met de vette vogelquiz.

Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,50 per kind en niet-leden € 7,50. (Groot-)ouders en begeleiders kunnen gratis meehelpen. De gemaakte vetbollen en pindasnoeren mag je thuis ophangen in je eigen tuin of aan het balkon.

Vogels in de winter

In de winter kost het de vogels heel wat moeite om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Wat te eten vinden onder een laag sneeuw of ijs wordt al heel lastig, insecten en zaden zijn onvindbaar.

Gelukkig kunnen wij de vogels een handje helpen, vogels laten zich namelijk graag verwennen met in de tuin opgehangen vetbollen, pindasnoeren en andere lekkernijen. Daarnaast kom je ook te weten wat er allemaal aan vogels in je tuin rondvliegt! Hang de vogelsnacks wel op een beschutte plek, zodat de vogels je niet zien.

Vogelvoer maken

Iedereen kan op de Vette Vogelmiddag deelnemen aan verschillende activiteiten, die ongeveer een uur duren. Je kunt zelf kiezen wanneer! We starten om 12.30 uur en eindigen op die dag om 15.00 uur. Het is keileuk om pindasnoeren te rijgen of zoutloze vetbollen te vullen met zaad. Daarnaast kan je ook nog leuke ideeën opdoen om in de tuin een natuurhoekje te maken voor vogels.

 

Kom gezellig meedoen en help zo de vogels de winter door.

VerbergenInformatie
starten tussen 12.30-15.00 uur
€7,50/€4,50
VerbergenNatuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0495-524893