Zoek op term

Windows 8 lezing

vr. 22 nov. 2013 (afgelopen)

Windows 8 lezing

Fred Baltus van HCC, voorzitter van Hobby Computer Club regio Midden-en Zuid Limburg geeft in de bibliotheek Weert een lezing over het gebruik van het computerbesturingssysteem Windows 8. Leden van Bibliocenter krijgen 6 euro korting op de toegangsprijs. In zijn lezing gaat Baltus in op de verschillen tussen Windows 8.1 en Windows RT 8.1. Aan bod komen het nieuwe startscherm, de charmbar en Microsoft account. Daarnaast spreekt hij over Windows Store en Skydrive (opslaan in de cloud). Ook komen diverse handige programma's en apps aan de orde. HCC is de grootste vereniging van computergebruikers in Europa. Er is gelegenheid om vragen te stellen en het zelf uit te proberen op een Windows 8.1 tablet en notebook. Geen ondersteuning meer voor Windows XP Nu zijn er nog 2,7 miljoen Nederlanders die dit besturingssysteem gebruiken. Vanaf 8 april 2014 ondersteunt Microsoft Windows XP niet meer. Ook leveranciers van diensten, hardware en randapparatuur zullen niet meer met XP werken. Dat kan betekenen dat bepaalde printers en scanners straks niet functioneren met een pc die draait op Windows XP. Ook zullen sommige programma's niet of niet volledig meer functioneren. PC’s en laptops met XP zullen niet langer beschermd zijn tegen virussen en wormen. Een reden te meer om kennis te maken met Windows 8. http://mz-limburg.hcc.nl

VerbergenInformatie
15.00-17.00 uur
€12.50
VerbergenRiya Geboers
Bibliocenter
Riya Geboers
Wilhelminasingel 250
6001GV Weert
Nederland
088-2432014