Zoek op term

Land van Horne MTB Toertocht

zo. 10 nov. 2019 (afgelopen)

Land van Horne MTB Toertocht

Land van Horne MTB Toertocht

Zondag 10 november 2019

Ook dit jaar:

Drie mooie routes 30, 40, 55 en 65 km met 

een nieuwe klim over de Cuijpersberg en een deels vernieuwde Kidsroute van 20 km,

met o.a. het Blauwe meertje en de voormalige vuilstort Delbroek

Gezellige rustplaats in de Tungelerwallen

De 55 en 65 km route komen twee keer langs de rustplaats

Toilet op de rustplaats

Douche bij de finish

Bewaakte fietsenstalling

Gezellige afterparty met DJ René 

 

Na het geweldige succes van de vorige edities organiseert Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) op 10 november 2019 voor de zesde keer de Land van Horne MTB Toertocht.Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. De route verloopt door de mooie natuur die, Weertrijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de oude vuilstort in Altweerterheide. In 2018 is de Land van Horne MTB Toertocht door de NTFU bekroond als een van de topevenementen van de NTFU. Hiervoor is het keurmerk "Extra goed geregeld" aan TWC Weert uitgereikt. 

Inschrijven

Adres startplaats: Partycentrum de Sluis Industriekade 58 Weert

Start vanaf 8.30 tot 10.30 uur

Inschrijfgeld: € 6,00 en voor NTFU leden € 5,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen.

Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een grote fietsenstalling aanwezig. Voor de deelnemers die hun mountainbike bewaakt weg willen zetten is een kleinere bewaakte fietsstalling met registratie ingericht. 

Route

De route voert onder andere door schitterende natuurgebieden zoals de Ijzerenman, Blauwe meertje, Cuijpersberg,  Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen, Grootbroek, Fluppe Böske  Tungelroysebeek, De Luijsen, en het Vossven en is volledig voorzien van routepijlen. Daarnaast is er een kidsroute van 20 km met een eigen rustplaats. 

Aard van de route

Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend mede door de beklimming van de vuilstort in Altweerterheide. Op de vuilstort is weer nieuwe uitdagende route uitgezet. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. Een route die zeer uitdagend is voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Land van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers.

Afstanden

De deelnemers kunnen kiezen uit 4 afstanden van 30, 40, 55 en 65 km en de kidsroute van 20 km.

Hoogtemeters

De route lijkt vlak maar door o.a. de beklimmingen bij het blauwe meertje, Cuijpersberg, voormalige stortplaats Delbroek en de Tungelerwallen moeten er toch nog wel wat hoogtemeters overwonnen worden. De 30 km heeft 217 hoogtemeter, de 40 km 265 hoogtemeters en de 65 km route 437 hoogtemeters. 

Rustplaats

Op de route is een gezellige rustplaats met voldoende zitjes waar o.a.  gratis, soep, koeken en energiedrank ter beschikking wordt gesteld. De dames van het Red Bull team zullen weer voor de gewenste vleugels zorgen. Voor de kidsroute is er een aparte rustplaats ingericht.

Technische en Medische ondersteuning

Op de voormailge vuilstort is technische ondersteuning door de specialisten van Fietswereld Vlassak aanwezig en kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden. tevens is er een servicewagen beschikbaar. Bij de start, de voormalige vuilstort en op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.

Sponsoren Land van Horne MTB Toertocht

Fietswereld Vlassak

Jumbo Heerschap

Partycentrum de Sluis 

Herman Litjens Vormgeving

Participanten

Autoschade service Ton Tindemans

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

Maarse Hoveniers 

HetEnergieBureau

Red Bull

 

Met dank aan Gemeente Weert, Waterschap Limburg, Kuijpers Kessel, Vereniging Natuurmonumenten.

 

Onze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk  ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.

 

VerbergenInformatie
VerbergenTWC Weert
Johan Creemers
TWC Weert
Stienestraat 2
6003 PS Weert
Nederland
06-21591062