Zoek op term

Jubileumeditie Cultureel Lint

zo. 19 sep. 2021 (afgelopen)

Jubileumeditie Cultureel Lint

Jaarlijks wordt het culturele seizoen in Weert geopend met het feestelijke Cultureel Lint, dé uitmarkt van Weert. Ook voor 2021 staat het evenement op de planning. De organisatie kijkt vol enthousiasme uit naar de tiende editie op zondag 19 september.

Koopzondag 19 september staat de tiende editie van Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt, op de kalender. Tijdens Cultureel Lint laten professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer.

Over Cultureel Lint
Sinds 2011 vindt er in de binnenstad van Weert een grootse opening van het cultureel seizoen plaats; Cultureel Lint, dé Weerter Uitmarkt. Drie grote culturele instellingen organiseren in samenwerking met diverse amateurverenigingen en professionele cultuurmakers onder andere muziekpresentaties, exposities, dans- en theatervoorstellingen, boekpresentaties en lezingen, verrassingsacts en ga zo nog maar even door. Ook zijn er diverse activiteiten waaraan bezoekers – met name kinderen – ter plekke mee kunnen doen. Alle activiteiten bevinden zich op loopafstand op diverse binnen- en buitenlocaties. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert, Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint.