Zoek op term

Charles Groenhuijsen ‘Optimisten hebben de hele wereld’

do. 21 feb. 2019 (afgelopen)

Charles Groenhuijsen ‘Optimisten hebben de hele wereld’

Op donderdag 21 februari zal voormalig NOS verslaggever en journalist Charles Groenhuijsen aan de bezoekers van zijn lezing bij Bibliocenter in Weert uitleggen, waarom we opgewekt naar de toekomst kunnen kijken. ‘Optimisten hebben de hele wereld’ is de titel van zijn nieuwste boek. Hij is van mening dat het - ondanks tegengestelde berichtgeving - heel goed gaat met de wereld. Volgens hem is er in Nederland onnodig veel onzekerheid en angst over de toekomst.

Daarover gaat hij graag met zijn publiek in discussie. Let op, aanvang 20.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

 

Veel gaat goed in de wereld. Nog nooit eerder hadden zoveel mensen zoveel invloed op hun eigen leven. Toch zijn veel mensen bang. Ze verliezen controle en vertrouwen en dat maakt hen boos en pessimistisch. Media spelen daar handig op in. “Het enige wat nog beter verkoopt dan seks is angst”, aldus een journalist.

Groenhuijsen biedt een andere kant. Hij heeft zijn eigen variant op de uitdrukking “Brutalen hebben de halve wereld”. “Laten we wat meer positief denken. Optimisme en geluk overkomen ons niet. Het is een keuze voor negatief of positief denken.”

Charles Groenhuijsen (1954) heeft heel wat boeken op zijn naam staan over de Verenigde Staten en Nederland. Hij is sinds 1974 actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

VerbergenInformatie
20.30 uur
10,00 leden 15,00 niet-leden
VerbergenBibliocenter
Bibliocenter Weert
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
088-2432000