Zoek op term

Lezing Filosofie voor een weergaloos leven

wo. 24 apr. 2019 (afgelopen)

Lezing Filosofie voor een weergaloos leven

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Zelfhulpboeken in overvloed, maar waarom ga je niet te rade bij de filosofie? Bij deze interactieve lezing in de Maand van de Filosofie neemt filosoof Lammert Kamphuis je mee langs de meest behulpzame filosofische inzichten. En ga je met een fris gemoed weer naar huis. Woensdag 24 april om 19.30 uur bij Bibliocenter Weert. Toegang € 10,00 (leden) en € 15,00. Reserveer je plaats op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

Kamphuis onderzoekt al jaren bij bedrijven, op festivals, congressen en in workshops hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door deze gesprekken schreef hij het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’.  Zo helpt Diogenes je om authentiek te zijn, Epicurus helpt om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant helpt om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.  

Tijdens de lezing word je uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen.  

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker. Hij gaf hij de afgelopen vijf jaar optredens op Lowlands. Daarnaast is hij als docent en Head of Faculty verbonden aan The School of Life Amsterdam.

VerbergenInformatie
19.30 uur
€10,00 leden € 15,00 niet-leden
VerbergenBibliocenter
Bibliocenter Weert
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
088-2432000