Zoek op term

Mini- expo 50 jaar Roze in de klas

wo. 1 nov. 2023 tot do. 30 nov. 2023 (afgelopen)

Mini- expo 50 jaar Roze in de klas

In Weert staat de maand november sinds enige jaren in het teken van respect voor elkaar. Een maand waarin de diversiteit in de samenleving gevierd wordt. In Weert woont een bont gezelschap mensen. Iedereen mag zichzelf zijn. Maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten.

In november kun je o.a. films, theatervoorstellingen en evenementen bezoeken tijdens Weert Respecteert. Bij iedere activiteit staat een groep vanuit de samenleving in the spotlight: LHBTI, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychiatrische aandoening, mensen met Alzheimer en meer. Ook bij Bibliocenter kun je terecht om je te verdiepen in een ander. Het programma is te bekijken op www.bibliocenter.nl/weert-respecteert

Mini- expo 50 jaar Roze in de klas – november bij Bibliocenter Weert

Cultuur- en Ontspannings Centrum (COC) Limburg en het belang van voorlichten sinds 1970.
In de maand november is bij Bibliocenter Weert de mini- expo te zien over meer dan 50 jaar voorlichting in de klas en de rol van het COC hierin. Curator Hiske Haenen laat stukken uit het archief van COC Limburg/Zuid-Limburg zien dat beheerd wordt door het SHCL (Sociaal Historisch Centrum voor Limburg). De stukken geven ons een beeld van hoe de houding van de maatschappij tegenover homoseksualiteit door de jaren heen is veranderd, maar ook op welke vlakken we nog kunnen doorgroeien. De educatieve rol van COC Limburg is altijd belangrijk geweest voor hen als organisatie. Iets waar zij zich nu evenveel mee bezighouden als in de jaren ’70. Alleen wordt de voorlichting nu iets beter ontvangen. De noodzaak van goede voorlichting blijkt duidelijk uit notulen en krantenartikelen die ook in de mini-expo te zien zijn.

VerbergenBibliocenter
Bibliocenter
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland