Zoek op term

NMC Café over lokaal voedsel en voedseleducatie

zo. 16 jun. 2019 (afgelopen)

NMC Café over lokaal voedsel en voedseleducatie

Op zondag 16 juni vindt van 11.00 tot 12.00 uur voor de tweede keer het NMC Café plaats in de grote zaal van het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. Onder leiding van presentator Frans van Tuel praten gasten over de onderwerpen lokaal voedsel en voedseleducatie.

Het NMC Café haakt hiermee in op het project Jong Leren Eten, dat de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden op Het Kwadrant en het NMC. Eerstejaars leerlingen hebben lokale producten gekocht, klaargemaakt en geproefd.

Jong Leren Eten is onderdeel van de nationale voedselagenda en wil kinderen in de kinderopvang en het onderwijs voedselvaardig maken. In het project leren de jeugd/jongeren over gezonde voeding voor henzelf én de aarde, zodat ze zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes kunnen maken. De laatste jaren is er een toename van overgewicht en chronische ziekten te zien. De gezondheidsverschillen worden groter. Evenals
de druk van de landbouw en vleesproductie op het klimaat. Allemaal redenen om jonge mensen voedselvaardig te maken.

Voor het tweede NMC Café op 16 juni zijn als gasten uitgenodigd de Limburgse coördinatoren Jong Leren Eten Truusje Diepenmaat (adviseur gezondheidsbevordering) en John Steijns (consulent NMC Maastricht), Gunter Aerts (docent van Het Kwadrant), Jaap Tak (vrijwilliger NMC en oud chef-kok), Eric van der Putten (agrariër) en Ron Geurts (stichting Herenboeren). Daarnaast is er livemuziek van Janneke Verspagen op fluit.en een kleine proeverij.

VerbergenInformatie
11.00-12.00 uur
VerbergenNMC Café
NMC
NMC Café
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
0621375080