Zoek op term

Albany Down + Guy Smeets

Fr. 25 Sep. 2015 (ended)

Albany Down + Guy Smeets

Albany Down
De Engelse band Albany Down combineert vintage blues rock met een eigentijdse rauwe energie. Invloeden zijn afkomstig van klassieke acts als Led Zeppelin en Thunder tot moderne bands als The Black Keys en Clutch. Deze zomer bracht Albany Down speciaal voor de Europese markt de EP “Not Over Yet” uit met de vijf beste tracks van het gelijknamige album, zoals single en titeltrack “Not Over Yet”, een daverende gitaartrack en “You Ain’t Coming Home”, een emotioneel geladen blues ballad.
Albany Down bestaat uit zanger Paul Muir, gitarist Pau Turley, drummer Donna Peters en bassist Billy Dedman. Het is een hardwerkende band die de ene na de andere tour doet. Zo stonden ze op een flink aantal Britse festivals als Maryport International Rock en Blues Festival; The Great British Rhythm and Blues Festival (Coln) en The Great British Rock en Blues Festival (Skegness).
Guy Smeets

De Guy Smeets Band is geformeerd rondom het jonge, in 1998 geboren gitaartalent, Guy Smeets. Guy heeft in korte tijd vier rasmuzikanten om zich heen weten te verzamelen en daarmee een schat aan muzikale ervaring. Dat de passie voor muziek niet leeftijdsgebonden is, bewijst deze band hiermee als geen ander. De diversiteit in leeftijd en muzikale achtergrond zorgt ervoor dat de inspiratie uit een brede hoek komt: blues, jazz, rock en funk. 
De band laat zich inspireren door artiesten als Robben Ford, Joe Bonamassa en Jimi Hendrix.  In een zeer korte tijd hebben de vijf muzikanten een geweldige set opgebouwd met eigenzinnig bewerkte covers en eigen nummers. Indrukwekkend is het gevoelige en volwassen gitaarwerk van Guy. Zeker gezien zijn jonge leeftijd een beleving om naar te luisteren. In november 2014 werd het debuutalbum uitgebracht. De recensies in onder andere Lust for Life, Heaven en De Gitarist waren lovend.
Laat je raken door de fantastische gitaarsolo’s, opzwepende toetsen, retestrakke rythmsectie en de rauwe maar gevoelige vocals.

VerbergenInformation
zaal open 20:00 uur, aanvang 21:00 uur
vvk € 10,00 / deur € 13,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Niederlande
0495-524269