Zoek op term

Open Monumentendag Weert 2015, thema Kunst & Ambacht met vandaag fietsroute in het buitengebied

So. 13 Sep. 2015 (ended)

Open Monumentendag Weert 2015, thema Kunst & Ambacht met vandaag fietsroute in het buitengebied

Zaterdag 12 en zondag 13 september zijn in Weert vele monumenten open vanwege de internationale Open Monumentendag. Dit jaar is het nationale thema ‘Kunst & Ambacht’. Naast de openstelling van een record aantal monumenten zijn er exposities van kunst en demonstraties van ambachten. Een wandelroute verbindt alle activiteiten in de binnenstad op de zaterdag en een fietsroute de activiteiten in het buitengebied op de zondag. Overal waar de wit-gele monumentenvlag wappert is de toegang gratis.

Op zondag 13 september is er van alles te doen in het buitengebied. De informatiekraam staat dan voor de Lichtenberg aan de IJzerenmanweg 15. De Antoniusmolen, de Wilhelmus-Hubertusmolen, de St. Annamolen van Keent en molen de Hoop van Swartbroek zijn dan open. Daar ziet u ambachten die nauw zijn verbonden met het draaien en malen. Ook kunt u een kijkje nemen in de werkplaats van molenbouwer Adriaens en op de schans van Boshoven.

Het complete programma en de laatste nieuwtjes vindt u via www.weert.nl/monumentendag en www.openmonumentendag.nl. Volg Open Monumentendag Weert ook via Twitter en Facebook. Het programma en de route krijgt u bij onze informatiestand.

VerbergenInformation
10.00-17.00 uur
gratis
VerbergenOpenluchttheater De Lichtenberg
Open Monumentendag Weert 2015
Openluchttheater De Lichtenberg
IJzerenmanweg 15
6006 TA Weert
Niederlande
0495-575000