Zoek op term

Weert herdenkt 71-jarige bevrijding van de stad

Di. 22 Sep. 2015 (ended)

Weert herdenkt 71-jarige bevrijding van de stad

Weert herdenkt dinsdag 22 september a.s. het feit dat de stad 71 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment. Bij die historische gebeurtenis wordt stilgestaan tijdens een plechtigheid bij het Suffolkmonument aan de Suffolkweg nabij de Stadsbrug in Weert. De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Programma:

10.00 uur: Ontvangst gasten door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert
10.15 uur: Ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Weert op 22 september 1944 in het bij zijn van burgemeester J. Heijmans. Enkele (internationale) sprekers zijn voor de 71e Bevrijdingsdag ook uitgenodigd. Het Seniorenorkest van het RICK verzorgt de muzikale omlijsting.
10.45 uur: einde

VerbergenInformation
10.00-10.45 uur
Gratis
VerbergenGemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert
Suffolkmonument
Gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert
Suffolkweg (nabij Stadsbrug)
6002 Weert
Niederlande