Zoek op term

Digitale stadswandeling

Digitale stadswandeling

VVV Midden-Limburg maakt gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden rondom de smartphone. Je kunt nu een digitale stadswandeling maken door het centrum van Weert. Zodra je de uitgestippelde route volgt ontvang je een melding op je telefoon wanneer jij een bezienswaardigheid nadert. Vervolgens kun je op je gemak de informatie over deze highlight lezen en kun je aanvullend fotomateriaal bekijken.

Download eerst de gratis IZI-travel app die beschikbaar is voor zowel Apple, Android en Windows platform. Zoek vervolgens naar de “stadswandeling Weert”. Na het downloaden van de wandeling is een internetverbinding onderweg niet meer nodig. Alleen de GPS navigatie moet aan staan. De wandeling is vooralsnog alleen in het Nederlands beschikbaar.

Deze digitale stadswandeling is het resultaat van een samenwerking tussen VVV Midden-Limburg en Stichting Stadsgidsen regio Weert. Stadsgids Jan Lemmen tekende voor tekst en foto’s. Geluidstechnicus Koen Dierx heeft in de belangeloos ter beschikking gestelde studio van Weert FM de door stadsgids Jan Leenders, met bijdragen van Hannie en Herman van Horen, ingesproken tekst opgenomen. Clémy Coenen van VVV Midden-Limburg heeft dit materiaal in IZI-travel app ingevoerd.