Zoek op term

Stads-app en gratis WiFi in binnenstad Weert

mei 2014

Officiële Weert app gelanceerd

Stads-app en gratis WiFi in binnenstad Weert

Weert heeft sinds kort haar eigen stads-app met een schat aan info voor zowel inwoners als bezoekers. De (gratis) Met ons. In Weert.-app is na een testperiode vanaf vandaag beschikbaar voor zowel Android (Google Play) als IOS (Apple). Met een simpele druk op de knop heb je alle info over Weert bij de hand. Bijvoorbeeld alle evenementen in een handige kalender, waarbij je ervoor kunt kiezen een herinnering te krijgen wanneer de activiteit begint. Info voor de toerist van de VVV Weert: welke bezienswaardigheden en horecagelegenheden heeft de stad, waar kun je parkeren, waar kun je mooi wandelen of fietsen, welke voorstellingen zijn er in het theater en de bioscoop? Uiteraard allemaal met locatiegegevens en gekoppelde routebeschrijving erbij. Plus de contactgegevens zodat je vanuit de app ook meteen kunt bellen of mailen. Download de app voor IOS via Apple of voor Android via Google Play.

Daarnaast biedt de app ook het laatste nieuws uit Weert, aangeleverd door Weert De Gekste, Weert TV en Midden Limburg Actueel. Dinsdag 29 juli is de app officieel gelanceerd door een telefoon van zo’n 2 meter hoog te onthullen die de app toont. Deze telefoon gaat rouleren door de binnenstad om inwoners en bezoekers te wijzen op het gratis wifi-netwerk en de Met ons. In Weert.-app.

Gemeente info in app

Ook informatie van de gemeente is te vinden via de Met ons. In Weert.-app, bijvoorbeeld alle afvalroutes en uitzonderingen op de afvalroutes. Hierbij kun je een herinnering in je telefoon laten zetten om je container buiten te zetten. Ook handig is dat je klachten over de openbare ruimte via de app kunt melden. Je kunt bovendien meteen een foto van de situatie meesturen, bijv. van een losliggende stoeptegel, groenonderhoud, niet werkende straatverlichting etc. Verder vind je in de app alles over bereikbaarheid en parkeren, de openingstijden van het stadhuis enz.

App offline te gebruiken

De binnenstad van Weert heeft sinds mei 2014 een gratis openbaar WiFi-netwerk. De wifi-spots zijn te vinden via de naam Wirelessweert. Mocht je nu ergens zijn zonder internet, geen probleem! Eenmaal de app gedownload, is hij zonder internet te gebruiken.

Cadeau voor de stad

De app is een cadeau aan Weert voor haar 600 jarige bestaan. De ondernemers Paul Maas van PM Internet Solutions en Kristiaan Litjens van Herman Litjens Vormgeving hebben hiervoor de handen ineen geslagen. “Bij een verjaardag horen cadeaus. Wij wilden iets geven wat past bij wat we in ons dagelijkse werk doen. De Met ons. In Weert.-app is een complete, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app geworden. Een mooi cadeau voor Weert en haar bezoekers vinden wij!”

bron: weert.nl