Zoek op term

Vaandels & Weert

za. 23 mrt. 2024 tot za. 6 apr. 2024 (afgelopen)

Vaandels & Weert

In de tentoonstelling Vaandels & Weert zijn recent gemaakte Weerter vaandels te zien, aangevuld met historische exemplaren uit de collectie van Museum W. Op uitnodiging van het museum hebben verenigingen, clubs, vriendengroepen en andere gezelschappen een nieuw verenigingsvaandel gemaakt. De bonte verzameling vaandels wordt van 23 maart tot en met 6 april tentoongesteld in de Paterskerk van Weert.

Ter afsluiting van de tentoonstelling wordt op zondagmiddag 7 april een vaandeloptocht georganiseerd door het centrum van Weert.

In de tentoonstelling worden verleden en heden met elkaar verbonden. De historische vaandels geven een indruk van de rijke geschiedenis van de stad. Vakbonden, fanfares en katholieke verenigingen lieten zeer fraaie en veelal kostbare vaandels maken. De nieuwe vaandels laten het hedendaagse verenigingsleven zien. Er wordt een veelkleurige verzameling vaandels van uiteenlopende deelnemers getoond: een zangkoor, carnavalsverenigingen, een operavereniging, schoolklassen en er is zelfs een ambtenarenvaandel te bewonderen.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de rijke vaandeltraditie is de tentoonstelling gratis toegankelijk. De Paterskerk is gevestigd op de Biest 43 en geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 16:00 uur. Op eerste paasdag is de tentoonstelling gesloten.

VerbergenInformatie
Gratis toegang
VerbergenMuseum W
Paterskerk
Museum W
Biest 43
6001AP Weert
Nederland
0495531920