Zoek op term

Weert

Weert nodigt je uit om mee te genieten van de gezelligheid, het sfeervolle winkelhart, de vele evenementen, de fraaie natuur en natuurlijk van de heerlijke Weerter vlaai!

Weert, de Poort van Limburg

Weert ligt omgeven door prachtige natuurgebieden op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Een gezellige Midden-Limburgse stad met bijna 50.000 inwoners, direct aan de A2/E25. Door de Zuid-Willemsvaart en door het Intercitystation is Weert over water en per spoor goed bereikbaar… en altijd dichtbij. Wie vanuit Weert een uitstapje naar België wil maken, kan dat zelfs te voet doen en Duitsland ligt op een steenworp afstand. Misschien is het wel deze unieke ligging die Weert dat spe­ciale karakter geeft en zo gastvrij maakt.

De Weertenaren willen de bezoekers aan de stad graag laten meegenieten van de gezelligheid, de cultuur, de tradities en de folklore. De Weerter binnenstad 'borrelt' het hele jaar door van de evenementen. Zomaar een willekeurige greep: 'vastelaovundj' (carnaval, Rogstaekers), Huis van Nicolaas, PinksterCuliance, Oranjevrijmarkt, Oranjeweek, Bospop, Paardenmarkt, Bantopa en grootse muziekuitvoeringen. Elke laatste zondag van de maand is het Weerter Winkelzondag en het laatste weekend in september is op maar liefst zeven pleinen in de stad een enorme en gezellige kermis. Je bent en voelt je het hele jaar door welkom in deze gezellige stad!