Zoek op term

Dagboek van een gek een solovoorstelling van René Zeebregts bij Theaterboerderij Boeket

za. 6 apr. 2024 (afgelopen)

Dagboek van een gek een solovoorstelling van René Zeebregts bij Theaterboerderij Boeket

Op 6 april brengt Verteltheater Zeebregts de solovoorsteling René Zeebregts met Dagboek van een gek

Dagboek van een gek’ is een novelle geschreven door Nikolaj Gogol (1835) dat bewerkt is tot een toneelvoorstelling door Jan Adriaans (regisseur) en René Zeebregts. Begeleid met live muziek van de virtuoze accordeonist Wim Ruis. Een zeer bijzonder theaterstuk wat helemaal tot zijn recht komt in de intieme setting van de theaterboerderij.

Het verhaal

Het dagboek verhaalt over een kleine ambtenaar, die niet is opgewassen tegen het leven. Hij loopt helemaal vast in de wondere wereld van de liefde en de macht. Zijn eerzucht en de wens om carrière te maken luiden zijn ondergang in. Wanneer hij in het gekkenhuis stokslagen krijgt, denkt Aksenti dat het een ritueel betreft dat bij zijn kroning tot de koning van Spanje hoort. Hij zit vast in een conflict met de samenleving en delft het onderspit. Deze dramatische ontwikkeling is doorspekt met absurde humor; daarin was Gogol zijn tijd ver vooruit

Over Theaterboerderij Boeket

Tussen Weert en Nederweert in de landelijke omgeving van buurtschap Boeket ligt op een prachtige locatie Theaterboerderij Boeket. Bezoekers beleven theater in een pure en intieme vorm in de unieke setting van de theaterboerderij, theaterhuiskamer of theatertuin. Theaterboerderij Boeket biedt een afwisselend programma van artiesten en draait volledig op vrijwilligers. Theater beleeft u bij Theaterboerderij Boeket.