Zoek op term

10 Jaar De Bosuil

zo. 22 sep. 2013 (afgelopen)

10 Jaar De Bosuil

Dit jaar viert Muziekcentrum De Bosuil haar 10 jarig jubileum en dat vieren we met onze bezoekers.
Naast verschillende acties en mooie, speciale concerten dit najaar vieren we dat ook met een mini-festival in het centrum van Weert: gratis voor iedereen te bezoeken!

HANDSOME POETS

Binnen een mum van tijd is Handsome Poets een gevestigde naam. En dat is heel knap. Frisse, opgewekte pop met een dansbare groove en aanstekelijk jaren 80 geluid. Nog niet zo heel gek lang geleden nog 3FM Serious Talent en bij de DWDD en nu al een grote band. Een jongensdroom!
In 2012 kwam het album ‘Sky on Fire’ uit en de titeltrack kreeg veel airplay op de radio en zorgde voor de doorbraak naar het grote publiek. De Olympische NOS-talkshow London Late Night gebruikte het aanstekelijke nummer als tune en zo’n drie miljoen kijkers hoorden ‘Sky on fire’ dagelijks voorbij komen. Het leverde een eerste plek in de Mega Top 50 en in de iTunes Chart op. 
 
Op het album staat een verzameling tracks van een hechte band met een originele kijk op de wereld. De mannen hebben het druk met een uitgebreide club tour en een show op Eurosonic / Noorderslag. Een uitgebreide tournee bracht Handsome Poets van Lowlands tot Solar en van Concert At Sea tot Appelpop en bracht hen in mei 2012 zelfs op het prestigieuze HIFA festival in Zimbabwe. En dit jaar staan ze op Pinkpop en Concerts at Sea. 

HEAVYLIGHT
Deze vier gasten uit Rotterdam gaan als een trein! Vorig jaar als band begonnen en binnen no-time 3FM Serious Talent en nu de agenda boordevol shows.
HeavyLight heeft een on-Nederlandse Nederlandse stijl. Gevoelsmuziek. Met een vleugje Muse, een link naar Kings of Leon, een vlaagje Pink Floyd, maar ook dubstep en een paar vette covers gaan ze niet uit de weg. 
 
X-LIBRE
Deze rockband uit Weert kende haar (voorlopige) hoogtepunt in 1985 met een optreden op het Bospop festival, destijds nog op De Lichtenberg.
X-Libre is anno 2013 weer druk bezig met nieuwe nummers. 

THE OAKEN TOWELS
In een bomvol De Bosuil werd soulband The Oaken Towels in het voorjaar de onbetwiste winnaar van het 25e Van Horne Festival. 
De band was volgens de jury in alle opzichten een winnaar: niet alleen muzikaal maar ook het terrein van uitstraling en podiumpresentatie. Uit het juryrapport:

    "Een podium vol met jonge, enthousiaste muzikanten"
    "Muzikaal staat het als een huis!"
    "De blazerssectie maakt het plaatje compleet"
    "De band weet het publiek te overtuigen

VerbergenInformatie
Gratis
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269