Zoek op term

And The Band Played On

zo. 22 dec. 2013 (afgelopen)

And The Band Played On

Vijf gerenommeerde muzikanten van bands als De Dijk, Normaal en Sjako! brengen een ode aan de legendarische muziek van The Band. Als vervolg op hun succesvolle theatervoorstelling "The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz" (met verhalen van Leo Blokhuis) doen de vijf dit najaar een clubtour onder de naam And The Band Played On. De groep was afgelopen zomer al te zien op de Zwarte Cross, en zal op zondag 22 december in De Bosuil aanwezig zijn.

Zonder Blokhuis dus, maar met een avond vol klassiekers als The Weight, Up On Cripple Creek, The Night They Drove Old Dixie Down, Stage Fright, It Makes No Difference, I Shall Be Released en nog veel meer.
Authentiek klinkend en vol overgave gespeeld, inclusief de karakteristieke bezettingswisselingen en gloedvolle driestemmige leadzang. De term 'tributeband' schiet hier tekort, deze heren weten de muziek van The Band werkelijk opnieuw tot leven te brengen. Een warme aanrader voor elke liefhebber van Amerikaanse rootsmuziek.

And The Band Played On:

Wouter Planteijdt (Sjako!, MaRain) - gitaar / bas / drums / zang
Eric van Dijsseldonk (Laura Vane & the Vipertones, The Revolvers) - gitaar / mandoline / piano / drums / zang 
Roel Spanjers (Normaal, Fréderique Spigt) - orgel / piano / accordeon / mandoline / zang

Hans vdr Lubbe  (De Dijk) - Gitaar / viool
Richard Heijerman (Sjako!, MaRain) - drums / piano / orgel 

"Een uitmuntende formatie (...) speelt in min of meer chronologische volgorde al die prachtige nummers van The Band. Het is wat lullig om te zeggen dat ze het misschien nog beter doen dan Robbie Robertson en diens makkers, maar het maakt in ieder geval duidelijk hoe goed en respectvol ze het aanpakken." (Lust for Life / Revolver)
 
"Deze vijf Nederlandse jongens laten horen hoe geweldig het is deze muziek te mogen en kunnen spelen. Hun virtuositeit en liefde voor de te spelen muziek zeiden alles en hielden het publiek gedurende ruim twee uur gevangen in een ware reis door het verleden." (Mart Smeets, Vara Gids)

VerbergenInformatie
€ 12,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269