Zoek op term

Art Spectrum

(Wekelijks event) jun 09, 2014 tot jun 29, 2014 (afgelopen)Bekijk alle data »

Alle geplande data:

  • ma. 9 jun. 2014 (afgelopen)
  • zo. 29 jun. 2014 (afgelopen)

Art Spectrum

Bezoek de kunstexpostie Art Spectrum!

Een van de hoogtepunten van het Weert600jaarstad programma is de kunstmanifestatie Art Spectrum, bestaande uit een internationale expositie met kunstwerken van Weerter en Chinese kunstenaars én een live-uitwisseling. Met het organiseren van de kunstmanifestatie Art Spectrum versterkt Weert haar band met de Chinese zusterstad Hangzhou (district Yuhang).Kunstexpositie
Op de kunstexpositie zijn ruim honderd kunstwerken te zien, verdeeld over de kunstvormen: schilderkunst, tekenkunst/illustraties, sculpturen, kunstfotografie, textiel en installaties.

Live-uitwisseling
Een unieke aanvulling op de kunstexpositie is de live-uitwisseling tussen Chinese en Weerter kunstenaars. Van 6 t/m 12 mei verblijven 6 kunstenaars uit district Yuhang in Weert. Zij gaan samen met 6 Weerter kunstenaars een weeklang aan de slag in ateliers. Het resultaat van de live-uitwisseling zijn 6 unieke kunstwerken, die in het nieuwe stadhuis van Weert en Yuhang worden tentoongesteld. Door samen te werken, ontstaan er nieuwe ideeën, inzichten en meer begrip voor elkaar. 

Art Spectrum
Kunstexpositie heeft de naam Art Spectrum meegekregen, omdat Art Spectrum staat voor het hele spectrum der kunsten, die naast elkaar kunnen staan maar ook in elkaar kunnen grijpen. Ze gaan verbindingen aan met elkaar en met het publiek, maar staan ook op zichzelf. Ze trekken aan en stoten af. Ze vormen samen de kunsten en zijn een afspiegeling van wat zich in de samenleving afspeelt. Ze vormen een getuige van een cultuur en vallen uiteen in diverse stromingen, diverse kleuren. Ook in de kunsten zijn die stralingen niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Dit verschijnsel noemt men beleving – interpretatie. 

600 jaar stad Weert vormt een spectrum van periodes in de geschiedenis, die niet los van elkaar gezien kunnen worden, maar wel uit aparte delen bestaat. In de kunsten worden deze periodes afgespiegeld. Gevoel, kwaliteit, intensiteit, materiaalgebruik, vernieuwend, shockerend, ontroerend zijn instrumenten om kunst te kwalificeren. Binnen dit spectrum is het dat de kunstenaars uit beide steden invulling geven aan “Art Spectrum”, en daarmee de bewoners en bezoekers aan de hand van het gerealiseerde werk laten zien wie ze zijn, waar ze voor staan en wat hun stad zo bijzonder maakt. 

Feestelijke opening
Op vrijdag 9 mei verricht burgemeester Jos Heijmans van Weert de feestelijke opening om 19.00 uur in de panden Beekstraat 62-64 in Weert.

De tentoonstelling is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens op Hemelvaarsdag (donderdag 29 mei) van 11.00-17.00 uur en op tweede Pinksterdag (maandag 9 juni) van 11.00-17.00 uur 

VerbergenInformatie
alle zaterdagen, zondagen en feestdagen (Hemelvaart en 2e Pinksterdag) 11.00 – 17.00 uur
4 euro, kinderen t/m 18 jaar gratis. 1 euro korting met Weerterland- en Rabobankpas, 65+'ers en studenten
VerbergenStichting Art Spectrum
Stichting Art Spectrum
Beekstraat 62-64
6001 GJ Weert
Nederland
06-22566107