Zoek op term

Aynsley Lister + Eric Steckel

vr. 11 okt. 2013 (afgelopen)

Aynsley Lister + Eric Steckel

Een dubbele blues-headliner mogen we op vrijdag 11 oktober in De Bosuil aankondigen. 
Twee te gekke, hedendaagse bluesrockgitaristen bundelen de krachten om te bewijzen dat ook "de blues" nog lang niet dood is! 

Aynsley Lister is een van de weinige artiesten, die blues speelt met rockinvloeden gecombineerd met een modern randje. Zijn muziek wordt gebracht vanuit het hart, op zoek naar zijn ware ziel brengt hij zijn muziek met de nodige passie en vitaliteit.

De bluesrock gitarist en singer- songwriter Aynsley Lister speelt al vanaf zijn achtste gitaar, op die leeftijd wordt hij beïnvloed door onder andere Eric Clapton. Al vanaf zijn jonge jaren deelt Lister het podium met bekende artiesten als Buddy  Guy, John Mayall en een uitverkochte tour met Lynyrd Skynyrd. 
Zijn nieuwste album getiteld "Home" komt in de maand juli in de CD-vakken te liggen en natuurlijk als download te koop via zijn website. 

Eric Steckel
Eigenlijk is het onvoorstelbaar. Dat zo'n jong iemand, zo'n intense blues kan spelen. Al toen hij 10 jaar oud was speelde hij door Albert King geïnspireerde stukken. In zijn geboortestad en omgeving ging het als een lopend vuurtje: er loopt een jongetje rond dat dingen kan op een gitaar die niet te geloven zijn. Mensen kwamen van ver om met eigen ogen (en oren) Eric Steckel aan het werk te zien.

In 2002 - Eric was toen 11 jaar oud - nam hij al zijn debuutalbum op, 'A Few Degrees Warmer' en vanaf dat moment ging het hard met de bluesgitarist. Hij maakte zelfs onderdeel uit van de 'Bluesbreakers' van niemand minder dan John Mayall! Hij speelde ook al vaker in ons land; bijvoorbeeld als voorprogramma van Johnny Winter in Paradiso en op het Bluesfestival van Tegelen.

Na de release van het album 'Feels Like Home' in 2008 transformeerde Eric van de bluestiener naar een volwassen gitaarbeul. Hij is nog steeds jong maar zijn spel laat er geen twijfel over bestaan: dit is een bluesfenomeen.

VerbergenInformatie
€ 12,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269