Zoek op term

Van basisschool naar brugklas

di. 14 mei. 2013 (afgelopen)

Van basisschool naar brugklas

Van kleine school naar grote school en hoe je kind daarbij te ondersteunen!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert op dinsdag 14 mei en woensdag 15 mei 2013 om 19.30 uur een thema-avond met als onderwerp ‘Van kleine school naar grote school’.

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor kinderen én hun ouders een belangrijk en bijzonder moment. Er gaat veel veranderen. Bovendien staan de kinderen aan het begin van een belangrijke levensfase, de puberteit, die ook de nodige aanpassing vraagt, zowel van de jongeren zelf als van hun omgeving.
Op deze avond belichten we de belangrijke onderwerpen, die te maken hebben met deze overstap. Er worden tips gegeven om je kind te ondersteunen bij het schoolwerk en te begeleiden tijdens de puberteit. Er is ruimschoots de gelegenheid om in te gaan op je vragen.

Als gastspreker hebben we drs. Maddie Piepers uitgenodigd. Maddie Piepers is orthopedagoog generalist. Zij is jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs als orthopedagoog. Tevens geeft zij les aan het Seminarium voor Orthopedagogiek in Maastricht. Maddie heeft haar eigen praktijk waarin ze 1e lijns psychologische hulp biedt aan jeugdigen en hun ouders.

Pubers willen grenzen verleggen en zelf ontdekken. Nadine Mouchart zal u uitleg geven over alcoholgebruik bij pubers en hoe je daar als ouders mee om kunt gaan.
Nadine werkt bij Vincent van Gogh en is preventieadviseur verslavingszorg.

We hopen alle ouders van kinderen in groep 8 te mogen begroeten op deze avond. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom.

Dinsdag 14 mei, 19.30 uur: Keenterhart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert
Woensdag 15 mei, 19.30 uur: Bombardon, St. Antoniusstraat 2 in Heythuysen

VerbergenInformatie
Gratis na aanmelding via website www.hetCJG.nl
VerbergenPunt Welzijn
Keenterhart
Punt Welzijn
Sintjozefskerkplein 3
6006 ZH Weert
Nederland