Zoek op term

Bierfestival Weert

zo. 13 okt. 2013 (afgelopen)

Bierfestival Weert

In Café zaal Dennenoord vindt voor Eerste Weerter Bierfestival plaats. Meer dan 10 brouwerijen uit Nederland en België zullen zo’n 35 bijzondere soorten bier presenteren van ‘t vat en op fles. Verscheidene brouwers zullen ook zelf aanwezig zijn.

Bier is de populairste alcoholhoudende drank in Nederland. Ons land telt momenteel meer dan honderd verschillende brouwerijen. Het aantal hobby brouwerijen neemt gestaag toe. Zo kent Weert al diverse bijzondere bieren van brouwerij De Natte Gijt, ‘t Iezere Menke van Dennenoord en het Martelaer Bier van brouwerij ‘t Slot. En Doospels Dubbel van de dorpsherberg uit Ospel mag er ook zijn. Onze Belgische buren brouwen in meer dan 170 brouwerijen maar liefst 1100 unieke bieren.

“Natuurlijk is pils nog altijd de meest gedronken alcoholhoudende drank in ons land, maar daarnaast vraagt de consument steeds vaker een bijzonder biertje waar België en Nederland om bekend staan”, zegt Rob Driessens van Dennenoord die in juni in Oostenrijk zijn diploma voor biersommelier behaalde. Driessens is één van de 25 biersommeliers die ons land telt. Hij weet veel te vertellen over de tientallen bijzondere bieren die hij in zijn zaak kan schenken. Hij vindt het tijd worden voor een Weerter bierfestival. 

De entree bedraagt 5,50 euro, inclusief twee consumpties en de borg voor het proefglas, een tombola en live muziek van de Nederweerter band Fabulous Acoustic Rock Tribute. De volledige bierlijst staat op www.bierfestivalweert.nl.

VerbergenInformatie
13.00-19.30 uur
€5,50 incl 2 consumptiebonnen en borg voor het glas
VerbergenDennenoord
cafe-zaal Dennenoord
Dennenoord
Voorhoeveweg 2
6006 SV Weert
Nederland
0495-532884