Zoek op term

Boomfeestdag 2013

wo. 20 mrt. 2013 (afgelopen)

Boomfeestdag 2013

De Boomfeestdag 2013 vindt plaats op woensdag 20 maart. De groepen zeven en acht van basisscholen de Duizendpoot en de Firtel planten tijdens deze dag een aantal bomen en heesters. Dit gebeurt in de buurt van het speelterrein aan de Pr. Beatrixstraat in Stramproy. Om de dag feestelijk te openen plant wethouder Harrie Litjens samen met de leerlingen de eerste boom om 8.30 uur. De Boomfeestdag heeft als landelijk thema “Bomen maken gezond”.

Als Groenste Stad van Nederland doet Weert graag mee aan de Boomfeestdag. Bomen in steden en dorpen zorgen er namelijk voor dat inwoners zich lichamelijk én geestelijk gezonder voelen. Bomen zorgen voor zuurstof en voor heerlijke voedzame vruchten. Daarom is er dit jaar voor het thema ‘Bomen maken gezond’ gekozen.

Natuur- en Milieu Educatie Centrum
De gemeente Weert organiseert de Boomfeestdag samen met het Natuur- en Milieu Educatie Centrum. Voor de twee deelnemende basisscholen biedt het Natuur- en Milieu Educatie Centrum diverse activiteiten aan.

VerbergenIn de buurt van het speelterrein
In de buurt van het speelterrein
Pr. Beatrixstraat
6039 AA Stramproy
Nederland