Zoek op term

Bourgondische Markt

do. 24 jul. 2014 (afgelopen)

Bourgondische Markt

Slenter langs de kraampjes van de Bourgondische markt en nip eens aan een biologisch wijntje, een Weerter biertje of proef de echte ham van vroeger. Op de donderdagen 24 en 31 juli en 7 augustus vinden van 13.00 tot 21.00 uur de Bourgondische markten plaats op de Oelemarkt in Weert.

600 jaar geleden
In 1414 was Weert redelijk welvarend en had nagenoeg iedereen te eten en te drinken. Nu, 600 jaar later, organiseert VVV Backoffice Weert in het kader van Weert600 een drietal Bourgondische markten en kunt u proeven van de gezonde en duurzaam geteelde groenten, fruit en andere lekkernijen.

Veertig kramen
Benieuwd wat u allemaal met kamelenmelk kunt doen, hoe knapkoek wordt gebakken of hoe ambachtelijk gemaakt ijs smaakt? Ook de geitenkaaskroketjes van boer Frank en Anita, van het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw, zijn een echte aanrader. De Bourgondische markten bestaan uit zo’n veertig kramen met gezonde en duurzaam geteelde producten. De landbouwers en ambachtslieden uit de regio en de Belgische grensstreek vertellen met liefde over hun producten.

Workshops en andere verrassingen
Verder kunt u deelnemen aan workshops over het gebruik van olijven in gerechten. U kunt een ritje maken in een door pony’s voortgetrokken sjeesje. Geniet deze zomer van de streek- en biologische producten, folklore, muziek en nog vele andere verrassingen tijdens de Bourgondische markten op de Oelemarkt in Weert.

Dagen en tijden
donderdag 24 juli - 13.00 - 21.00 uur
donderdag 31 juli - 13.00 - 21.00 uur
donderdag 7 aug. - 13.00 - 21.00 uur

Locatie: Oelemarkt en eventueel een uitloop in de Hoogstraat in Weert

 

VerbergenInformatie
13.00-21.00 uur
gratis
VerbergenCentrum Weert
Centrum Weert
Oelemarkt 1
6001 ES Weert
Nederland
0495-586961