Zoek op term

Cultureel Café Weert 07 april

zo. 7 apr. 2013 (afgelopen)

Cultureel Café Weert 07 april

Uit den Vreemde.

Het thema van het laatste Cultureel café van dit seizoen is opgehangen aan de komst van ‘de vreemdeling’ in onze gemeenschap. Op 7 april a.s. bent U weer van harte welkom van 11.00 tot 12.00 uur in de foyer van het Munttheater te Weert.

Eef Martinus en Donald Cardoze waren een van de eersten die als gastarbeiders vanuit de Nederlandse Antillen naar Weert kwamen. Dat er nu inmiddels een hechte Antilliaans/Arubaanse gemeenschap bestaat met een grote bijdrage aan ons culturele en sportieve leven is gemeengoed binnen onze gemeente.

Silv Joosten is een fervent verzamelaar van foto’s, bidprentjes, brieven, krantenknipsels en dia’s van zijn geboorteplaats Tungelroy. Zodoende weet hij bijzonder veel van de geschiedenis van dit dorp op steenworp afstand. Hij heeft prachtige verhalen en foto’s van de Molukse internering in ‘Woonoord Tungelroy’, waar hij zelf nog gewerkt heeft.

Muzikale noot dit maal van Slagwerk VOF onder leiding van Ad Triepels.

Aansluitend is er het concert SAX & STIX met Karin Strobos met  aansluitend een lunch. Kaarten kunt U bestellen aan de uitbalie van het Munttheater.

Graag zien we U komen. Deelname aan ons Cultureel café is gratis en wij nodigen U zelfs uit om een sfeer impressie te geven op klaarliggend papier. Voor achtergronden en reacties kunt U ons blog bezoeken op http://cultureelcafeweert.wordpress.com

VerbergenInformatie
11.00 uur
gratis
VerbergenCultureel Café Weert
Foyer Munttheater
Cultureel Café Weert
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland