Zoek op term

Cultureel Café Weert op de woensdagavond

wo. 27 nov. 2013 (afgelopen)

Cultureel Café Weert op de woensdagavond

Ton van Reen bij Cultureel Café Weert Op woensdag 27 november a.s. zal de bekende Limburgse schrijver Ton van Reen zijn opwachting maken bij Cultureel Café Weert. Behalve deze literaire duizendpoot treden nog aan zijn zoon David van Reen, schrijver, fotograaf en sportcoach, en Frits Nies, schrijver uit Weert die zojuist zijn nieuwe roman “Het Meisje met de Mobylette” gepresenteerd heeft. Voor de muzikale afwisseling zorgt Marcel Janssen, bekend van de groep Meadow.

Het ruim twee uur durende programma begint om 20.00 uur in stadscafé Du Commerce, Langstraat 65 in Weert en is gratis toegankelijk. Rijke Roomse Leven Ton van Reen trapt een serie literair-muzikale woensdagavonden af, die het Cultureel Café Weert eens in de maand zal organiseren in Du Commerce. Als veelzijdig schrijver is Van Reen bekend bij jong en oud. Zijn romans en verhalen over het rijke roomse leven, met als hoogtepunt “het Winterjaar”, een aangrijpende reflectie over de dood van zijn vader, worden gekoesterd door zijn volwassen lezers, en een groot deel van de Limburgse jeugd is opgegroeid met zijn spannende boeken over de Bokkenrijders. Zij dienden als grondslag voor de televisieserie “De Legende van de Bokkenrijders”. Maar ook zijn boeken over vampieren, heksen en weerwolven vinden gretig aftrek bij de jongste lezertjes. Met “Klein Volk” presenteerde hij een studie over de geschiedenis en cultuur van de ware kabouter. Zijn nieuwste boek, “De Lichtverkoper”, een ontroerende geschiedenis van arbeiders aan het begin van de industriële revolutie, die hun armoede en rechtenloosheid niet meer accepteren, maakte grote indruk. Ethiopië David van Reen was op en top sportman toen een ernstig auto-ongeluk een einde aan zijn loopbaan maakte. Hij kwam wonderwel uit coma, leerde opnieuw lopen en knokte zich door een moeilijke periode heen. Als trainer van Afrikaanse hardlopers leerde hij hun fascinerende cultuur kennen. Met een Ethiopische partner runt hij het reisbureau Pure People Travel. In 2008 verscheen zijn fotoboek “Het land van de verbrande gezichten”, een weerslag van zijn visie op Ethiopië. Met “Engelen der wrake” schreef hij zijn debuutroman. Kings en Korsakov Frits Nies is in Weert o.a. bekend vanwege zijn cultureel café dat hij in de jaren ’80 opzette in die stad. Hij was freelance journalist voor o.a. L1, Wereldomroep en de VARA. Sinds 2002 runt hij zijn eigen tekstbureau. Onlangs presenteerde hij zijn debuutroman: “Het Meisje met de Mobylette”: een beklemmende geschiedenis over de ontwrichtende gevolgen van korsakov, die hij van zeer nabij meemaakte. Marcel Janssen is vooral bekend als lid van het trio Meadow, dat dit jaar een mooie CD uitbracht: “Kings & Queens”, vol dromerige, melancholieke songs.

VerbergenInformatie
20.00-22.30 uur
gratis
VerbergenCultureel Cafe Weert
Stadscafe Du Commerce
Cultureel Cafe Weert
Langstraat 65
6001 CT Weert
Nederland
06-22924622