Zoek op term

Cultureel Lint; De Weerter Uitmarkt

zo. 21 sep. 2014 (afgelopen)

Cultureel Lint; De Weerter Uitmarkt

Voor het vierde jaar presenteren de Weerter culturele instellingen zich koopzondag 21 september gezamenlijk aan het publiek met gratis workshops, voorstellingen, een kinderplein, een talentenpodium en lezingen. Steltlopers, zangkoren,  dansers, schilders, vertellers, muzikanten en schrijvers, professionals en amateurs van Weerter organisaties, verenigingen en instellingen. U ziet wat Weert voor moois in huis heeft van 12.30 tot 17.00 uur in de binnenstad van Weert.

Opening en programma: De opening is om 12.30 uur op de Nieuwe Markt door wethouder van cultuur Geert Gabriëls. Er is een  groots optreden van slagwerkers, dansers, koren en steltlopers gecombineerd met Rick Bigband en de jeugd Bigband de Vitzkids.

Het Collegeplein wordt omgetoverd tot Kinderplein waar kinderen aan allerlei workshops kunnen meedoen gegeven door professionele kunstenaars van Rick. Sieraden maken, mergel kappen, een kleiworkshop, het is er allemaal. In de bibliotheek staat de rijkdom van taal centraal met een regionale schrijversmarkt, voorlezen voor kinderen uit een reuze boek van Dikkie Dik, een echte Kikkerpop en een interview met Frits Criens.

Voor muziek is een grote plek ingeruimd. Overal in de stad worden kleine concerten gegeven door popbands, muziekensembles, harmoniën en koren; onder andere in de Bethelkerk, de Martinuskerk, in de concertzaal van Rick. In de Paterskerk is de fototentoonstelling te zien “Weert is veranderd”, de Weerter Molenstichting presenteert de bundel Molensonnetten.  U loopt fascinerende straatartiesten tegen het lijf en ziet jonge talenten op het Talentenpodium op de Oelemarkt.

Op De Oude Schut waant u zich op Montmartre met schilders, een accordeonspeler en een hoedenmaakster. Doe mee met een workshop flamencodans, zing mee met een zanggroep, laat je inspireren in kunstgaleries en door de jonge ontwerpers van Perron C.

Dansvoorstelling Op de fiets naar China: In het programma is een bijzondere dansvoorstelling opgenomen.  De Nederlandse dansgroep Bouwjaar ’84  stapt op de fiets en maakt een reis van Weert naar de zusterstad Yuhang in China. Onderweg verzamelen ze attributen als parasols, Weerter vlaaien en komt de Chinese Muur voorbij.  Het is een versmelting van Weerter en Chinese elementen in een adembenemende dans. De korte voorstelling is op initiatief van Arts Spectrum ontwikkeld en is nu voor een groot publiek te zien in het Munttheater . 

 

Stel van tevoren uw programma vast met behulp van de programmakrant die huis-aan-huis verspreid wordt, kijk op de website www.cultureellint en op Facebook voor actuele en uitgebreide informatie. Of laat je gewoonweg verrassen. Het programma is ook verkrijgbaar bij de infostands op de Meikoel. Tot 17.00 uur kunt u genieten van tientallen voorstellingen, performances en optredens.

Workshops voor vroege vogels: Als u vroeg uit de veren bent kunt u ’s morgens al om 10 en 11 uur meedoen aan gratis moderne dans- of muziekworkshops. Vooraf inschrijven via de website www.cultureellint.nl .

Dankzij de initiatiefnemers RICK, het Munttheater, de Bosuil en Bibliocenter, de inzet van heel veel vrijwilligers en de ondersteuning vanuit de Provincie Limburg, de gemeente Weert, Wonen Limburg, Centrum Weert Promotion, Huis voor de Kunsten, Punt Welzijn, Bert Nelissen Holding wordt het vierde Cultureel Lint zondag 21 september opnieuw een gezellige en onvergetelijke dag voor jong en oud.  

VerbergenInformatie
12.30-17.00 uur
gratis
VerbergenCentrum Weert
Centrum Weert
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland