Zoek op term

Dalí, of hoe word ik beroemd?

ma. 16 jun. 2014 tot vr. 20 jun. 2014 (afgelopen)

Dalí, of hoe word ik beroemd?

De voorstelling Dali, of hoe word ik beroemd? wordt in het kader van Weert 600 aangeboden aan de basisscholen (groep 7 en 8) in de regio door Stichting Provisus. De voorstelling Dali, of hoe word ik beroemd? wordt 9x opgevoerd. In totaal zullen zo'n tweeduizend leerlingen van de basisscholen de voorstelling bezoeken.

Dali, of hoe word ik beroemd? gaat over de kunstenaar Salvador Dali. Hij was een groot kunstenaar maar ook een beetje gek. Het is een fantasierijke, humoristische muziektheatervoorstelling over een van de meest origineel denkende kunstenaars van de afgelopen tijd met in de hoofdrol René Groothof. In Dalí, of hoe word ik beroemd? gaat het over de balans en het verschil tussen private en publieke identiteit. Een actueel thema, omdat kinderen steeds vaker, en op steeds jongere leeftijd, het publieke domein betreden. In hoeverre leveren de sociale media wat je wilt, hoe is de balans tussen privé en publiek? En ben je nog origineel, authentiek of maakt dat allang niet meer uit?

Programma
maandag 16 juni t/m vrijdag 20 juni:  10.00 uur en 13.30 uur in het Munttheater
woensdag 18 juni: alleen in de ochtend om 10.00 uur in het Munttheater

Bij de  voorstelling Dali, of hoe word ik beroemd? van BEER Muziektheaterproducties hoort de website www.muziektheaterproducties.nl/educatie-dali. Op deze site lees je meer over het leven en werk van de beroemde kunstenaar Salvador Dali. Dat is handig, want dan kun je de voorstelling beter begrijpen. Bekijk de tips en trucs om beroemd te worden of doe het grote Hoe Word Ik Beroemd? spel. 

Voorafgaand aan het theaterbezoek verzorgt het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (Rick) workshops 3D-printen en ontwerp je eigen herinneringskastje. Op een speelse manier komen de leerlingen in aanraking met de technische kant van de voorstelling. De workshops vinden plaats op de scholen in de periode april/mei.Alle activiteiten worden (gratis) aangeboden door Stichting Provisus. 

Provisus viert dit jaar haar 40-jarig jubileum en ondersteunt projecten van en voor (technische) beroepsopleidingen in de regio Weert. Provisus wil graag jongeren in de regio Weert een goede beroepsopleiding kunnen volgen en na hun afstuderen behouden blijven voor de regio. Het fonds is opgericht in 1982 en heeft zijn oorsprong in het vermogen van het voormalige Bisschoppelijk College St.-Jozef.

 

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3757","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"83","typeof":"foaf:Image","width":"174"}}]]