Zoek op term

The Delta Saints

vr. 12 sep. 2014 (afgelopen)

The Delta Saints

The Delta Saints is een jonge band uit Nashville die een energieke mix van Soutern rock, (swamp)blues en funk speelt.
Een soort hippe, jonge versie van bands als The Allman Brothers en The Black Crowes.

Sinds de eerste EP gaat het ze voor de wind en met de release van het eerste volledige album 'Death Letter Jubilee' zet The Delta Saints de opmars verder voort. Wat heet, momenteel speelt de band ongeveer 150 shows per jaar.

Ben Ringel (zang / dobro), Dylan Fitch (gitaar), David Supica (bas), en Ben Azzi (drums) slagen er op indrukwekkende wijze in om verschillende stijlen samen te laten vloeien. De vaak rauwe melodieën vergezellen teksten over verschillende thema's op het gebied van moeilijke liefdes. Voorzichtige vergelijkingen met Led Zeppelin zijn al gemaakt en dit bewijst dat men nog grote dingen verwacht van The Delta Saints.

Voltage
Grote inspiraties voor de openingsact van vanavond zijn Gary Moore, Stevie Ray Vaughan en bands zoals ZZ Top en Status Quo. Ook artiesten van deze tijd zijn een grote inspiratiebron. Denk bijvoorbeeld aan John Mayer waar ook een groot deel van de sound van Voltage vandaan komt.

Het doel van Voltage: Nederland laten zien dat blues en rock’n roll niet alleen voor oude rotten is. De blues is tijdloos en daar kom je achter nadat je een show van Voltage hebt meegemaakt.

VerbergenInformatie
vvk € 14,00 / deur € 17,00
VerbergenDe Bosuil
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269