Zoek op term

Drive Like Maria + Green Lizard

zo. 26 mei. 2013 (afgelopen)

Drive Like Maria + Green Lizard

 

Gebroken harten, verlaten woestijnen, zwarte paarden en eerste blowjobs. De Nederlands-Belgische band Drive Like Maria slaat dit jaar keihard terug met de langverwachte tweede plaat die zowel qua thematiek als muziek een stapje verder gaat dan het veelgeprezen debuutalbum Elmwood.
 
Drive Like Maria kent anno 2013 twee kanten. We horen het vertrouwde monster dat in 2009 de muziekwereld binnen denderde met de single 'I'm On A Train', maar ook een band op zoek naar verdieping en de volgende stap. Zo verwelkomt Drive Like Maria een nieuw bandlid in de vorm van Bram van den Berg, voormalig drummer van Krezip. Daarmee groeit Drive Like Maria uit tot een volwaardige band die verder bestaat uit zanger/gitarist Björn Awouters, gitariste Nitzan Hoffmann en bassist Robin van Saaze.
 
 
Green Lizard
Toen Green Lizard in 2008 uiteenviel kwam er voor frontman Remi Tjon Ajong een eind aan een periode die zijn puberteit en adolescentie kleurde. In 1994 had hij de band met zijn twee broers opgericht. Met broer Brian bleef hij muziek maken en inmiddels hebben de twee een groep mensen om zich heen, die het naar eigen zeggen verdient om onder de naam Green Lizard te opereren. De nummers voor een nieuw album zijn inmiddels geschreven.
 
‘Dit is zeker geen reünie,’ zegt Remi Tjon Ajong. ‘We gaan gewoon verder waar we vier jaar geleden gebleven waren. Het gevoel is helemaal terug. Alles moest kloppen; er moest een creatieve vonk zijn en er moest spelplezier zijn. Met deze groep mensen is dat gelukt.’
 
Als eerste werd in oktober de single 'Junior' gelanceerd om te laten zien dat de band het schrijven van nummers niet is verleerd. Meteen daarop kwam de 'Hello, Goodbye' tour met Face Tomorrow door 8 grote zalen in Nederland. De tour was meer dan een succes; volle zalen, blije gezichten en een band die langzaam weer in topvorm komt. Want op het podium daar moet het gebeuren.
VerbergenInformatie
vanaf 15:00
14,- (vvk)
VerbergenBottle Wish
De Bosuil
Bottle Wish
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
0495-524269