Zoek op term

Enjoy the ride rit "Limburg-Brabant route"

zo. 12 mei. 2013 (afgelopen)

Enjoy the ride rit "Limburg-Brabant route"

PSV Laar organiseert op zondag 12 mei een Enjoy the ride rit, een oriëntatierit voor ruiters en menners, compleet verzorgd met lunch. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, 15 of 25 km.
De Limburg-Brabant route start vanuit manege Laar (Koenderstraat 1b, Laar, Weert). Voordat het Weerterbos bereikt wordt, wordt er over stolpaden en verharde wegen gereden. Ruiters kunnen in de brede bermen rijden. Er moet over een viaduct over de A2 gereden worden. Onervaren paarden kunnen dan het beste aansluiting vinden bij ruiters die hier ervaring mee hebben.
Vanaf het Weerterbos kan er gereden worden over zandpaden. Het Weerterbos bestaat uit bossen, vennen, grasland en kleine heidevelden en is ecologisch belangwekkend als een van de weinige echt oude bossen van de wijde omgeving. Het bos ligt pal naast de hoge zandrug van de Hughterheide en de Weerterbergen, die een waterscheiding vormen. Het is daardoor van oudsher een nat gebied geweest.
Het gebied van het Weerterbos en de Hughterheide ligt op de grens tussen Limburg en Noord-Brabant.
De deelnemers van de korte route gaan verder via de Hughterheide en het Weerterbos. De deelnemers van de lange route moeten een oversteek maken over een drukke weg. Hierbij worden de deelnemers geholpen door twee vrijwillige verkeersregelaars.
Vanuit de Hughterheide gaat de lange route door naar Boswachterij de Pan.
De deelnemers van de lange route gaan hier hun lunch nuttigen. De deelnemers van de korte route nuttigen hun lunch op de manege Laar, na afloop van de rit.
Op de terugweg sluit de lange route weer aan op de korte route.
Weer terug in het Weerterbos wordt er door het afgebakend bied gereden waarin in 2005 een populatie van edelherten is uitgezet. Hiervoor moet men door twee poorten van wildroosters rijden. Ga niet over de roosters heen! Menners hebben een groom nodig om de koets met de paarden door de poorten te begeleiden.
Op het eind van het stolpad vanuit het afgebakend gebied vindt men aan de linker kant de Daatjeshoeve, gebouwd in 1941 door een rijke industrieel en genoemd naar de naam van zijn vrouw. Later is de boerderij verkocht en verbouwd tot een geweldige locatie voor passerende wandelaars, fietsers en ruiters. Je kunt hier met koets en paard heerlijk vertoeven op het terras in het bos.
Vervolgens wordt de rit voortgezet langs het Weerterbos, richting manege Laar.
Voor meer informatie en inschrijvingen wordt verwezen naar www.enjoytheride.nl of kijk op www.psvlaar.nl.
ENJOY THE RIDE!

VerbergenInformatie
10.00 uur
Niet KNHSleden € 15,-, KNHSleden € 10,-, Clubleden € 5,-
VerbergenPSV Laar (Paardensportvereniging Laar)
Marian Storms
PSV Laar (Paardensportvereniging Laar)
Koenderstraat 1b
6003 PR Weert
Nederland