Zoek op term

expositie Gijs Gieskes

zo. 4 aug. 2013 (afgelopen)

expositie Gijs Gieskes

Hardware hacker Gijs Gieskes kraakt Kunsthal Weert op zondag 4 augustus In de voorhoede van de muziek zoeken geluidskunstenaars doorlopend naar nieuwe manieren om muziek te maken. Niet zelden levert deze zoektocht naast nieuwe geluiden ook unieke instrumenten op. Los van hun functionaliteit kunnen ze als volwaardige beeldende kunstwerken gezien worden. Gijs Gieskes (1977) is één van die jonge kunstenaars. Hij studeerde af van de Design Academy Eindhoven met een machine, die geluid op perspex kon vastleggen. Hij won hiermee de Willie Wortel prijs voor de meest innovatieve student. Een belangrijk aspect van zijn werk nu is ’circuit bending’. Hij stelt uit bestaande elektronica bijzondere nieuwe synthesizers samen. Voorbeelden daarvan zijn te vinden op www.gieskes.nl .In Kunsthal Weert vervormt hij op 4 augustus van 11 tot 17 uur de livemuziek van Michiel Gieskes en Jan Aarts tot heel andere geluiden.

Toegang is gratis.

 

VerbergenInformatie
11.00-17.00 uur
gratis
Verbergenkunsthal weert
kunsthal weert
kunsthal weert
IJzerenmanweg 5k
6006 TA Weert
Nederland
0495-533988