Zoek op term

Expositie van Helma Veugen en Indra Moonen in Galerie Weert

za. 20 okt. 2012 tot zo. 25 nov. 2012 (afgelopen)

Expositie van Helma Veugen en Indra Moonen in Galerie Weert

Helma Veugen kennen we van haar ‘Peelwerken’. Deze schilderijen op papier ontstaan daadwerkelijk in ‘De Peel’. Ongeacht welk weer het is, Helma neemt haar schilder-spullen, stapt in de auto en rijdt naar dat schitterende desolate natuurgebied en gaat aan de slag. Als het regent, tja, dan regent het. Als het zonnig is dan droogt de verf sneller en als het vriest zie je de ijsbloemen op het papier. Thuis werkt ze er soms op door, maar meestal werkt ze in situ. Lang was er die ene boom, maar we zien, nadat deze in een storm sneuvelde, haar werk langzaam veranderen. Indra Moonen was een ontdekking in Maastricht. Daar waar de meesten van ons digitaal kiekjes maken, gaat zij terug naar het begin en zet de wereld op de gevoelige glasplaat. Met een camera obscura gaat zij op stap, doet de dop eraf, telt de seconden en zet de dop er weer op. Wat er tussentijds in het beeld is gekomen, dat zie je pas tijdens het secure en gecontroleerde ontwikkelproces. De beelden die ontstaan hebben iets Victoriaans, waardoor er naast de bewegingen die vastgelegd worden in die luttele seconden, ook het gevoel optreed dat je daadwerkelijk een andere tijd binnenstapt. Hoe verschillend het werk van beide kunstenaars ook is, enerzijds de schilderijen en de grafiek van Helma, anderzijds Indra’s fotoglasnegatieven; er zijn overeenkomsten. Toeval, de inspiratie uit het landschap en een gevoel van tijdloosheid, kenmerken het werk van beide kunstenaars.

VerbergenInformatie
Zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur
Zondag: 13.00 uur – 17.00 uur
Verbergen
Biest 76
6001 AS Weert
Nederland