Zoek op term

expositie kermamische beelden en fotografie in kunstcentrum Weert

zo. 2 jun. 2013 tot do. 6 jun. 2013 (afgelopen)

expositie kermamische beelden en fotografie in kunstcentrum Weert

Keramische beelden en fotografie in Kunstcentrum Weert
Kunstcentrum Weert presenteert elke eerste zondag van de maand werk van een van de leden of een gastkunstenaar. Op 2 juni zijn het er zelfs twee.
Paula Groote-Versteegen maakt eenvoudige abstracte beelden met een organische vorm van handgevormde, gebakken en geglazuurde klei. De beelden die zo ontstaan hebben ieder hun eigen karakter; echter door de manier waarop ze zich tot elkaar verhouden, vormen zij een rijk, genuanceerd en spannend geheel. Elk beeld heeft zijn eigen sfeer en geslotenheid. Samen vormen ze een groep die een geborgenheid en veiligheid in zich heeft. Het deel uitmaken van een gelijkgezinde groep, waarin ieder individu zich kan uiten, is een terugkerend thema in haar werk. Afkomstig uit een gezin met 13 kinderen, is de relatie individu – groep, wat haar werk betreft, allesbepalend.
Paula Groote-Versteegen studeerde keramiek aan het Crabeth College in Gouda en aan de Rietveld Academie, Amsterdam. Zij woont en werkt in Nederwetten bij Eindhoven en is sinds 2004 als parttime docente verbonden aan het Kunstencentrum RICK en het CAN.
Marlies Laenen exposeert met ‘Me Fotografie’ diverse portretten van klein tot groot en in verschillende bewerkingsmogelijkheden. Ze werkt op locatie waar ze met bestaand licht de mooist mogelijke momenten vastlegt: She shoots the moment !
Het Kunstcentrum (bij De Lichtenberg is op 2 juni open van 11 tot 17 uur en de kunstenaars
zijn aanwezig. Toegang gratis.

VerbergenInformatie
11.00-17.00 uur
gratis
VerbergenSKW
Kunstcentrum Weert
SKW
IJzerenmanweg 15
6006 TA Weert
Nederland
0495 533988