Zoek op term

Expositie Leny Franken en leo Klein

za. 23 feb. 2013 (afgelopen)

Expositie Leny Franken en leo Klein

EXPOSITIE “LENY FRANKEN EN LEO KLEIN”

Feestelijke opening zaterdag 23 februari 2013 om 15.00 uur.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn om samen met de kunstenaars Leny en Leo onder het genot van een drankje de werken te bekijken.

​Beste kunstliefhebber,

Met ingang van 23 februari 2013 kunt u bij Art Issues Gallery kennis maken met het werk van beeldend kunstenaars Leny Franken en Leo Klein. Dit kunstenaarsduo werkt al enige jaren samen in de symbiotische energie van het scheppen. Een samenwerking die niet wil invullen maar aanvullen met een streven om elkaar minimaal te beïnvloeden. Zij willen daarin niet anoniem blijven, een ‘WIJ’, los en onafhankelijk van elkaar maar gelijkgezind en individueel. Voor Leny en Leo is kunst vormgeving met persoonlijke inhoud. 

Leny Franken, een beeldend kunstenaar met een open lach naar haar omgeving toe, creëert steelse vogels met een ingetogen inborst. De  vogels van Leny zijn sober, stralen eenvoud uit, de kunst van het weglaten, zodat elk vlak, elke lijn in functie staat van het wezen. Zelfs de titel ‘MUSLUKT’ functioneert als een pars pro toto. Leny weet elke keer weer de formele compositie van een, naar alle waarschijnlijkheid uitgestorven vogelsoort, als ook het fantasiethema van het onderwerp ‘vogels’ in balans te brengen, zodat de vogels berusten in het feit dat zij in hun gestolde wereld in hun ageren beperkt zijn en daardoor de beschouwer een optimale kans geven om van hun karakteristieke essentie te genieten. Haar werk is haar geschiedenis over familie, buren en kennissen. Over mensen, over u en heel veel over haar zelf.

Leny Franken, afkomstig uit Bergen op Zoom, heeft haar opleiding gevolgd aan de HBO-NXX (handenarbeid en opvoeding) in Den Haag en volgde daarnaast opleidingen in diverse disciplines en technieken. Waaronder schilderen, tekenen en ruimtelijke vormgeving.

Leo Klein, een zeer hartelijke kunstenaar die creëert vanuit een passie die hij heeft voor het leven zelf en iedereen die hij daarin tegenkomt. Wat hem bijzonder fascineert is het hoe en waarom wij de dingen doen die wij doen. De essentie van het bestaan komt in zijn werk tot uitdrukking. Zijn kunstenaarschap is zichtbaar in alles wat hij onderneemt in binnen- en buitenland. Zijn werk is een afspiegeling van zijn gemoedstoestand zoals die op het moment van creëren is. En deze is uitermate optimistisch, vrolijk en open van geest en gedachten. Kortom het werk van Leo ontlokt bij elke aanschouwer een warme glimlach.

Leo Klein, afkomstig uit Mechelen (NL) heeft zijn opleiding gevolgd aan de Kunstacademie voor Schone Kunsten in Hasselt.

De werken van beide kunstenaars zijn aangekocht door particulieren, bedrijven en overheidsinstanties in binnen- en buitenland.

De feestelijke opening is op zaterdag 23 februari 2013 om 15.00 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn om samen met de kunstenaars onder het genot van een drankje de werken van Leny en Leo te bekijken.

Tot dan!

Met vriendelijke groet,

Lilian Creemers

VerbergenInformatie
15.00 uur - 17:00 uur
Zaterdag en koopzondagen: 13.00 tot 17.00 uur
Bijzondere gelegenheden en op afspraak
gratis
VerbergenArt Isseus Gallery
Lilian Creemers
Art Isseus Gallery
Beekstraat 68
6001 GJ Weert
Nederland
06-22566107