Zoek op term

Expositie Lucy van Duppen in Kunstcentrum Weert

zo. 1 sep. 2013 (afgelopen)

Expositie Lucy van Duppen in Kunstcentrum Weert

Lucy van Duppen exposeert in het Kunstcentrum Weert

Lucy van Duppen zal schilderijen en keramisch werk exposeren op zondag 1 september in het Kunstcentrum aan de IJzerenmanweg 15 te Weert. Lucy woont en werkt in Weert en is van meet af aan lid van het KunstcentrumWeert. Zij heeft haar opleiding gehad aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven, richting vrije beeldende vorming. In haar werk komt steeds haar verbondenheid en solidariteit met de ons omringende natuur tot uiting en al wat daar in leeft. Die verbondenheid en de daaraan gekoppelde verantwoordelijkheid, die de mens draagt voor zijn omgeving, is haar inspiratiebron. Deze grote betrokkenheid bij en mededogen met al wat leeft komt tot uiting in het werk.
Een serie Griekse natuurgodinnen, zoals Flora, Gaia en Aphrodite zijn nu uit het stof gehaald om hun symboliek weer tot leven te roepen. In haar schilderijen gebruikt zij diverse technieken, zoals Japans zijdevloeipapier, acrylverf, pigmenten en schelpenzand. Haar beelden zijn veelal pitfire gestookt, dwz, dat ze na in de keramiekoven te zijn gestookt, overgoten worden met een sulfaat, om dan in een open vuur opnieuw verhit te worden. Daarbij komen de kleuren willekeurig , afhankelijk van de gebruikte sulfaten, naar boven. Ook maakt zij gebruik van oxiden en glazuur.
Openingstijden: van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

VerbergenInformatie
11.00-17.00 uur
gratis toegang
Verbergenstichting kunstcentrum weert
Kunstcentrum weert
stichting kunstcentrum weert
IJzerenmanweg 15
6006 TA Weert
Nederland
0495-533988