Zoek op term

Expositie Prentkunst

zo. 7 jul. 2013 (afgelopen)

Expositie Prentkunst

Kunstcentrum Weert (bij De Lichtenberg) exposeert grafiek uit de bloeitijd van de Nederlandse prentkunst (1980-2000). In die periode was om de twee jaar een overzicht van de stand van zaken te zien in het Singermuseum te Laren onder de naam GRAFIEK NU.
Veel grote instellingen, bedrijven en verzamelaars deden daar aankopen voor hun kunstcollectie. Grote kleurrijke prenten in verschillende druktechnieken veraangenaamden de werksfeer en het bedrijfsimago. De prenten in het Kunstcentrum zijn afkomstig uit de collectie van De Krabbedans in Eindhoven, de kunstuitleen van het Bonnefantenmuseum en de collectie van Jack Vreeke. Bekende kunstenaars, zoals Marinus Fuit, Josien Brenneker, Aat Verhoog, Metten Koornstra, Jan Martens, Piet Warffemius, Lode Pemmelaar, Leon Janssen en vele andere grafici zijn vertegenwoordigd met hun werk. Er is een uitgebreide leestafel met informatie over de kunstenaars en de verschillende druktechnieken ingericht in de vorm van literatuur en catalogi.
Het Kunstcentrum is open van 11-17 uur. De toegang is gratis.

VerbergenInformatie
11.00-17.00 uur
gratis
VerbergenStichting Kunstcentrum Weert
Kunstcentrum Weert
Stichting Kunstcentrum Weert
IJzerenmanweg 15
6006 TA Weert
Nederland
0495-533988